Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски отново поиска замразените руски активи да се използват за възстановяването на Украйна

Зеленски отново поиска замразените руски активи да се използват за възстановяването на Украйна

"Активите на терористичната държава (Русия) и нейните съюзници трябва да бъдат използвани в подкрепа на Украйна, за да се защитят животи и хора от руския терор. Това ще бъде справедливо", заяви Зеленски.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази увереност, че ЕС ще продължи да предоставя финансова подкрепа на страната му и отново настоя замразените руски активи да се използват за възстановяването на Украйна, предаде Ройтерс.

В четвъртък ЕС се съгласи да започне преговори с Украйна и Молдова за присъединяване, но унгарският премиер Виктор Орбан наложи вето на пакета от помощи за Украйна в размер на 50 милиарда евро.

"Процесът на преговори няма да бъде лесен, но най-важното е, че исторически сме взели решение в полза на едно нещо: Украйна винаги ще бъде част от нашия общ европейски дом", каза Зеленски във тазвечерното си видеообръщение.

Основният фокус на изказването му беше върху въпроса за евентуалното изземване на замразените руски активи и използването им за възстановяването на опустошената от войната страна. "Активите на терористичната държава (Русия) и нейните съюзници трябва да бъдат използвани в подкрепа на Украйна, за да се защитят животи и хора от руския терор. Това ще бъде справедливо", подчерта Зеленски.

ЕС замрази руски активи на стойност над 200 млрд. евро, като по-голямата част от тях се намират в Белгия, отбелязва Ройтерс.  

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега