Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зеленски: Жертвите в Бородянка са много повече от тези в Буча

Зеленски: Жертвите в Бородянка са много повече от тези в Буча

"Разчистването на руините в Бородянка започна. Ситуацията тук е много по-страшна. Има много повече цивилни жертви. Почти на всяка улица гледката е като тази в Буча - пълно е с тела на цивилни хора. А какво ли ще се случи, когато светът научи истината за деянията на руската армия и в Мариупол? Навсякъде, където руските окупатори са били, са извършени едни и същи жестокости", заяви украинският президент Володимир Зеленски в поредното си видеообръщение.

Украинските власти съобщиха, че са били открити 26 тела под две рухнали сгради в град Бородянка. От украинската прокуратура съобщават, че мишена на руските сили в града е било единствено цивилното население. Според украинския главен прокурор Ирина Венедиктова руската армия е използвала касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън. Преди началото на войната в Бородянка са живеели около 13 хиляди души. 

Украинският главен прокурор обвини руските военни в убийства, мъчения и побоища на цивилни, както и в изнасилвания, подчертавайки, че силите на реда събират доказателства за местните и международните съдилища.Киев обвинява руските сили, че са нанесли въздушни удари срещу Бородянка преди да овладеят града. Русия отрича да взема на прицел цивилни.

"Разчистването на руините в Бородянка започна. Ситуацията тук е много по-страшна. Има много повече цивилни жертви. Почти на всяка улица гледката е като тази в Буча - пълно е с тела на цивилни хора. А какво ли ще се случи, когато светът научи истината за деянията на руската армия и в Мариупол? Навсякъде, където руските окупатори са били, са извършени едни и същи жестокости", заяви украинският президент Володимир Зеленски в поредното си видеообръщение. 

Той изрази признателност заради решението да се отстрани Русия от Съвета за правата на човека към ООН. "Благодарен съм на онези държави, които подкрепиха това решение. Русия отдавна няма нищо общо с концепцията за правата на човека. Може би някой ден това ще се промени. Но сега руската държава и руската армия са най-голямата заплаха на планетата за свободата, за сигурността на човека, за концепцията за правата на човека като такива. След Буча това вече си личи", коментира още Зеленски.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 43-го дня війни.

«Ця війна демонструє, як багато всього не хотіли помічати в нашій країні. У наших людях. Як багато світ вірив чужій пропаганді та російським міфам про Україну, а не тому, що є насправді. Ми ж завжди були такими... сміливими. Найсміливішими у світі. Бо хто ще робив би те, що роблять українці?» Звернення Володимира Зеленського наприкінці 43-го дня війни.

Публикувахте от Офіс Президента України в Четвъртък, 7 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега