Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жертвите при катастрофата на "Тракия" вече 10

Лявата задна гума на автобуса била срязана
Жертвите при катастрофата на "Тракия" вече 10

По последни данни жертвите от катастрофата на АМ "Тракия" са вече десет. Двамата тежкопострадали, за които по-рано ви съобщихме, че са в кома са починали, съобщи началникът на Спешно отделение д-р Кирил Атлиев.

По последни данни жертвите от катастрофата на АМ "Тракия" са вече  десет. Двамата тежкопострадали, за които по-рано ви съобщихме, че са в кома  са починали, съобщи началникът на Спешно отделение д-р Кирил Атлиев. Сред тях е и говорителят на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Йонка Георгиева.

Шофьорът на автобуса е карал с над 100 км в час, което е позволено в участъка, където е станал инцидентът, съобщиха от полицията. Установено е, че задната лява гума на автобуса е била срязана, което означава, че тя може да е причина за произшествието, ако се е спукала преди това. В момента на мястото на жестоката катастрофа се извършва втори оглед. Шофьорът на автобуса е задържан за разпит.

Междувременно проверка на "PoligrafF" в ТР показа, че 21-годишен  турски гражданин е собственик на фирмата "Бургас тур 90" ЕООД, чиито автобус се обърна на магистрала "Тракия".  Бурак Саглам е учредил дружеството през миналата година с уставен капитал от 10 лева. Саглам е участвал в управлението и на друга фирма, която се занимава с превози - "Ентуртранс" ООД, която също е собственост на турски граждани - Ениз Ченгел, Мюневер Ченгел и Есат Ченгел. Двете дружества са регистрирани на един и същ адрес - Бургас, Г.Шогунов 22.

При проверка на „PoligrafF”  се оказа, че "Бургас тур 90" не фигурира в списъка на фирмите, които разполагат с лицензи за извършване на вътрешни превози на пътници, публикуван от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Проверката ни установи още, че през февруари тази година "Ентуртранс" е била обявена в несъстоятелност по нейна инициатива с решение на Окръжен съд - Бургас. Към датата 14.02.2011 година  дълговете на дружеството са били 3 623 000 лева, това сочи документ от фирменото дело. Основните задължения са по договори за кредит и лизинг на абтобуси. Дружеството е дължало пари и за заплати на работниците си - 15 918 лева, както и неплатени здравни и осигурителни вноски - 17 408 лева.

Припомняме ви, че автобус катастрофира самостоятелно на автомагистрала „Тракия” тази нощ. Около 01.00 часа на магистралата в платното в посока Бургас, на 126-ия километър автобус „Мерцедес”, който се движи по маршрутна линия на фирма „Бургас Тур – 90” се преобръща и се запалва.

В резултат на злополуката осем души са починали на място, а други 16 са ранени. Двама бяха в кома с опасност за живота, но по-късно са починали в болницата. Причините за тежката катастрофа се изясняват. В автобуса са пътували 31 души.

43-годишният бургазлия, който е шофирал автобуса е заявил пред полицията, че всичко е станало за секунди. Той отрича да се е унесъл по време на шофиране. От полицията се тиражира версията и за техническа неизправност на автобуса, но това ще се разбере по-късно след направени експертизи. Шофьорът е изпробван с дрегер, но уредът не е отчел наличие на алкохол в кръвта му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега