Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков, БУРГ: Бъдещето на Бургас е поставено на карта!

Живко Табаков, БУРГ: Бъдещето на Бургас е поставено на карта!

Срещата с медиите обхвана както политически анализ на предходните избори и техните резултати, така и начертаната посока пред новата политическа платформа БУРГ.

Големите победители на тези избори за Бургас - това са ГЕРБ. Големите губещи са "Продължаваме промяната" и партиите, които бяха против статуквото. Истината е, че хората, въпреки че гласуваха за ГЕРБ, са уморени от тяхното управление и след 16 години, съм сигурен, че всички ние и голяма част от съгражданите ни са видели техния максимум. Максимумът от това какво може да постигне Бургас, как може да бъде обезлюден и как да се забави развитието на малките населени места. Това коментира Живко Табаков по време на нарочна пресконференция днес. Срещата с медиите обхвана както политически анализ на предходните избори и техните резултати, така и начертаната посока пред новия политически проект БУРГ.

Според Николай Стоилов, ниската избирателна активност не е заради апатия на хората към бъдещето, а по-скоро той я определи като част от клиничната психология. "Не може да правиш едно и също нещо, и да очакваш различен резултат. Виждаме, че вече 4 пъти по ред се ходи на избори и резултатът е един и същ - никакъв, безисходица. Ние от БУРГ ще се опитаме да намерим по-нова и по-различна рецепта, дано да успеем, така че повече хора да се чувстват представени в управлението на местната общност, в която живеят. Ако по-нататък, го постигнем и в национален мащаб ще е прекрасно."  


Табаков коментира, че тежестта на местното самоуправление е от изключителна важност за вземане на решенията. "Ако изборите бяха днес, бъдещето на Бургас е поставено на карта. Причината е, че в Общинския съвет, ГЕРБ също щяха да имат своето мнозинство. Независимо кой ще бъде следващият кмет на Бургас и от коя политическа сила ще бъде избран (в случай че е различна от ГЕРБ), на практика, той няма да може да проведе своите политики, защото знаете, че тежестта на местното самоуправление е от изключителна важност за вземане на решенията", коментира Табаков. 


По думите му е време за обединение на силите. "В следващите месеци всички сили, които можем да се обединим за промяна на този град, трябва да започнем да го правим от днес. В това число влизат всички неактивни български граждани, които неизразиха своя вот, всички НПО-та в града, които имат визия за развитието на Бургас и всички политически формации, които бяха на площадите през 2020-та година. В центъра на това събитие ще бъде БУРГ, това е причината днес да застанем пред вас и да апелираме обществеността и всички колеги от политическите формации и неправителствения сектор, да седнем на една маса и да поставим следващите си цели. Ако свикнахме с това, че през 4 месеца в България, може да има избори, то местните са веднъж на 4 години. Бургас може да бъде различен, да не бъде управляван от партия ГЕРБ, по простата причина, че в София, Пловдив и Русе, нещата стоят по различен начин. За обединението, за което говорим, а именно да паднат поредните големи бастиони, и ако това се случи след октомври, вече в България ще може да се говори за стабилност", заяви лидерът на БУРГ. 

Той очерта и целите на политическата платформа за следващите месеци -"...да постигнем по-висока избирателна активност, да поставим на дневен ред проблемите на града и техните решения, да проведем редица разговори с различните политически формации и обществеността за тяхната визия за развитието на града". 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега