Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златанова: Усвоили сме 63,89% от еврофондовете

Златанова: Усвоили сме 63,89% от еврофондовете

В рамките на настоящия програмен период, до този момент сме усвоили 63,89% от парите от еврофондовете, каза пред журналисти вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. По думите й се наблюдава съществено подобрение относно сроковете за изпълнение на европроекти. Сега обаче предстояло да „оправим и сроковете с комуникацията“.

В рамките на настоящия програмен период, до този моментсме усвоили 63,89% от парите от еврофондовете, каза пред журналисти вицепремиеръти министър на правосъдието Зинаида Златанова. По думите й се наблюдавасъществено подобрение относно сроковете за изпълнение на европроекти. Сегаобаче предстояло да „оправим и сроковете с комуникацията“, т.е. България да синхронизира стартирането на проектите с отпускането на европарите.

"По всички програми тази година би трябвало да имапроцедури. Европейската законодателна рамка се забави и това ще позабави инашата законодателна рамка. Лично аз залагам на ОП „Транспорт" ОП„Управление на човешките ресурси". Не ми се иска да поставям в рискнационалният бюджет, само и само да кажем, че сме пуснали процедурите най-раноот всички страни-членки на ЕС", каза още Златанова.

Според Спиридон Александров от ОП „Околна среда",проектите по програмата, които съдържат недостатъци, са вече идентифицирани ипредстои да се вземе решение как да се изчистят грешките. По решаване напроблема се работи и в момента, като целта е щетите да се сведат до минимум, апо възможност, парите да останат в България, а не да се върнат в Брюксел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега