Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

51 кг хероин на стойност 4-6 млн. лева задържаха митничарите на "Лесово"

51 кг хероин на стойност 4-6 млн. лева задържаха митничарите на "Лесово"

Автобусът е пътувал по редовната линия Истамбул – Силистра.

51 кг хероин на стойност между 4 и 6 млн. лева задържаха митничарите на ГКПП "Лесово". Дрогата е открита при проверка на влизащ в страната автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция към България. Това съобщиха властите на специален брифинг в Ямбол, в който участваха Дойчин Дойчев - и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол, Георги Георгиев,  главен директор на ГД “Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“ и комисар Иван Русев, зам.- директор на ОДМВР - Ямбол.

Превозното средство е пристигнало на граничния пункт на 29-и февруари (събота), около 12:30 часа. При пролъчване с рентген, служителите на митническия пункт забелязали необичайна плътност под крайните седалки на автобуса. При последвалата щателна проверка митническите служители открили, че на това място в пода на превозното средство е изграден тайник с две отделни гнезда, пълни с пакети, увити в зелено тиксо. При полеви наркотест било установено, че пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което реагира на хероин. Открити са общо 100 пакета с общо тегло около 51 кг.

Автобусът е пътувал по редовната линия Истамбул – Силистра, а тайникът е изработен изключително професионално, обясни пред журналисти главният директор на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ Георги Георгиев. Стойността на открития хероин е между 4 и 6 милиона лева. По предварителни данни, чистотата му е висока, но предстои да бъде извършена експертиза на наркотичното вещество.

Автобусът е иззет. Шофьорът – 45-годишен турски гражданин, който е и собственик на превозното средство, е задържан за 72 часа. Предстои да му бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Повдигнато му е обвинение по чл. 242, ал 2 от НК, за контрабанда на наркотично вещество, който предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от  100 000 до 200 000 лева.

Предвид това, че наркотичното вещество е в особено големи размери се очаква деянието да бъде преквалифицирано по ал.4 от същия текст, което е по-тежката квалификация и наказанието, което се предвижда е 15-20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, уточни Дойчин Дойчев - и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той допълни, че са разпитани свидетели и процесуално следствените действия продължават.

На брифинга беше съобщено и за другия случай от днес, при който на ГКПП Капитан Андреево е задържано количеството от около 35 кг марихуана в изходящ сръбски автобус, управляван от двама сръбски граждани. Стойността на наркотичното вещество е около 140 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от ОП Хасково.

И при двата случая наркотичното вещество е открито в тайници в автобуси – посочи Дойчев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега