Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бюджетът за 2013 г. ще бъде актуализиран, отсече Чобанов

Бюджетът за 2013 г. ще бъде актуализиран, отсече Чобанов

От 1 юли лимитите на министерствата по някои видове разходи са намалени с 5% и така ще бъде освободен буфер от около 60 млн. лева, заяви министърът на финансите Петър Чобанов по време на брифинг в ресорното ведомство.

От 1 юли лимитите на министерствата по някои видове разходи са намалени с 5% и така ще бъде освободен буфер от около 60 млн. лева, заяви министърът на финансите Петър Чобанов по време на брифинг в ресорното ведомство.

Чобанов посочи, че това е правено и друг път. "Подобна практика позволява да се освобождават буфери, които впоследствие да бъдат използвани за други цели“, каза министърът и уточни, че разходите ще бъдат намалени там, където е възможно. Финансовият министър посочи, че проблемите с неизпълнението на приходната част се дължат на изчерпването на резервите в централния бюджет.  

"Имало е голямо старание чрез постановления на Министерския съвет, особено при правителството на Бойко Борисов, тези средства да бъдат преразпределени. Най-голямо преразпределение има към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за над 130 млн. лв“, каза министърът.

С уточнението, че не трябва съвсем да се пренебрегва значението на инфраструктурните проекти, Чобанов коментира, че тези трансфери „изглеждат до голяма степен като предизборни“. Финансовият министър съобщи още, че бюджетът за 2013 г. ще бъде актуализиран. По-рано днес премиерът Пламен Орешарски заяви в телевизионно интервю, че стъпката се налага заради „дупка“ в хазната от 1-2 млрд. лева.

"Има напрежение по отношение на приходите в бюджета и рискове да не се изпълнят. Причина за неизпълнението са недобро планиране и по-неблагоприятната икономическа ситуация от тази, която се е предвиждала в бюджета", обясни финансовият министър. Чобанов увери, че актуализацията на бюджета ще бъде извършена с цел държавата

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега