Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корейски перкусионисти с атрактивен спектакъл в Летния театър

Корейски перкусионисти с атрактивен спектакъл в Летния театър

Спектакълът ще се състои в Летния театър, като входът е свободен.

Атрактивната корейска група за перкусии “Норъм Мачи” ще гостува в Бургас на 7 юни (сряда), от 19:00 часа. Спектакълът ще се състои в Летния театър, като входът е свободен, информират от Общината.

Ансамбълът съществува от 1993-а година. Изпълненията на групата представляват симбиоза между традиционната корейска музика и останалите стилове, но по един неповторим и много автентичен начин. Групата носи името си от термин използван от корейските естрадни певци. Определението  “Норъм Мачи” се отнася за изпълнителят,  който е толкова способен, че никой друг не би посмял да го повтори.

”Норъм Мачи” се специализират във виртуозната перкусионна музика, позната като Samul-nori. Тази вълнуваща музика е представена за първи път на Запад в края на 70-те години от легендарния ансамбъл.

Samul-nori е модернизирана и адаптирана за сцена  версия на древната пунгмул-нори - древен ритуал, произтичащ от шаманизъм и анимизъм. Samul-nori (Samul означава “четири предмета” и Nori означава “игра”) се изпълнява  предимно от четири традиционни инструмента: Джанг-гу, Бук, Джинг и Куангвари. Други използвани инструменти са Taepyongso и Piri.

Всеки от четирите основни инструмента представлява различен елемент от природата: Джанг-гу представлява дъжд, Бук - облаците, Джинг - вятъра и Куангвари - гръмотевична буря. Ин и Ян също си намират своето отражение: Букът и Джанг-гу представляват звука на Земята, докато Джинг и Куангвари представляват звука на небето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега