Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-голямата Супер Луна от близо 70 години насам ще изгрее на 14-и ноември

Най-голямата Супер Луна от близо 70 години насам ще изгрее на 14-и ноември

На тази дата, естественият спътник на Земята ще премине на разстояние едва 356 511 км от планетата ни, за да ни предложи впечатляващ спектакъл.

Пълнолунието този месец ще бъде най-атрактивното от десетилетия насам. Най-голямата Супер Луна от близо 70 години насам ще изгрее на 14-и ноември. На тази дата, естественият спътник на Земята ще премине на разстояние едва 356 511 км от планетата ни, за да ни предложи впечатляващ спектакъл, информират от Института по Астрономия към БАН.

За последен път сме наблюдавали толкова силно суперлуние през 1948 година, предава "National Geographic". Следващото пък ни очаква чак през 2034 година. Този месец, на 14-и, Супер луната ще изгрее на изток след залез слънце.

Явлението Супер Луна в действителност не е толкова рядко срещано. Само тази година ноемврийското е второ под ред. А през декември отново ще имаме възможността да му се насладим. Този месец, обаче, Луната ще премине на рекордно малко разстояние, което се случва веднъж на няколко десетилетия.

На 14-и ноември, Луната ще изглежда с до 14% по-голяма и 30% по-ярка, в сравнение с обичайното пълнолуние. Според съветите на учените, наблюдението ще бъде най-атрактивно, когато спътникът е на хоризонта и бихме могли да го сравним с други обекти от земната повърхност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега