Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Туристическото министерство слага табели по плажовете, пуска горещ телефон за сигнали

Туристическото министерство слага табели по плажовете, пуска горещ телефон за сигнали

Министерството на туризма поставя информационни табели на всеки плаж. На тях ще бъдат изписани координатите на контролните органи, сред които и новият горещ телефон на ведомството, който ще работи денонощно и ще събира сигнали за нарушения по крайбрежните ивици у нас. Това съобщи министърът Николина Ангелкова.

Министерството на туризма поставя информационни табели на всеки плаж. На тях ще бъдат изписани координатите на контролните органи, сред които и новият горещ телефон на ведомството, който ще работи денонощно и ще събира сигнали за нарушения по крайбрежните ивици у нас. Това съобщи министърът Николина Ангелкова в ефира на Нова телевизия.

"Призоваваме всеки един потребител, всеки турист, който види някаква нередност на плажа, да ни сигнализира, за да можем да направим проверка", коментира още Ангелкова. По думите й, и тази година законът постановява, че всеки плаж трябва да има 50% зона за безплатно и свободно плажуване.

"Тази година драстична промяна в цените на шезлонгите и чадърите няма да има, а за следващата очакваме драстично намаляване. Това, което правим, за да може другото лято да имаме различни цени, е новата концепция за групирането на плажовете и тяхното категоризиране в четири основни групи, в зависимост от това дали са в близост до урбанизирана територия”, допълни министърът на туризма.

"С тази нова методика цената няма да е водещ критерий, а всички допълнителни услуги. Всеки един, който осигурява комфорт на туристите, ще бъде с предимство пред останалите. Когато цената не е водещ критерий, а предлаганата по-ниска цена за плажни принадлежности, това носи допълнителен бонус точки и тогава всеки един концесионер, който кандидатстват за даден плаж, няма да има интерес да прави това", обясни още Ангелкова. 

Припомняме Ви, че днес Централният бургаски плаж поставя официалното начало на летния сезон. Стопанисваната от Общината ивица е оборудвана с чадъри и шезлонги за безплатно ползване, както и със съблекални, тоалетни, душове, достъп за хора с увреждания, спасители и медицинско обслужване. Вече се обособяват отделните зони за спорт - 2 за волейбол, 2 за плажен тенис, 2 за плажен футбол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега