Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП планира затягане на дисциплината на учениците

БСП планира затягане на дисциплината на учениците

Депутатът от БСП и бивш министър на образованието – Кирчо Атанасов възнамерява да внесе предложение за по-сериозни мерки, които да затегнат дисциплината на учениците. Една от основните идеи, които ще залегнат в законопроекта, е строгото съблюдаване на вечерния час, който да варира според сезона. Освен това, в предложението на Атанасов ще присъстват и сериозни санкции и за родителите, и за учениците при нарушения, както на вечерния час, така и при отсъствия и лоша дисциплина в училище, съобщава в-к „Сега“.

Депутатът от БСП и бивш министър на образованието – КирчоАтанасов възнамерява да внесе предложение за по-сериозни мерки, които да затегнатдисциплината на учениците. Една от основните идеи, които ще залегнат взаконопроекта, е строгото съблюдаване на вечерния час, който да варира споредсезона. Освен това, в предложението на Атанасов ще присъстват и сериознисанкции и за родителите, и за учениците при нарушения, както на вечерния час,така и при отсъствия и лоша дисциплина в училище, съобщава в-к „Сега“.

В момента, законът гласи, че родителите са длъжни дапридружават детето си на обществени места, ако е до 14-годишна възраст. Въввъзрастовия диапазон – 14-18 години часът, след който младежите трябва даизлизат с придружител е 22 ч. Тази разпоредба обаче често бива нарушавана. Катоизключим организаторите на големи масови прояви от рода на концерти ифестивали, в повечето заведения и киносалони това правило се пренебрегва вимето на печалбата.

Въпреки че са обявени глоби от 2000 до 5000 зазаведенията и от 300 до 500 лв. за родителите, броят на реално санкциониранитее пренебрежително малък. Според Атанасов тук е мястото на родителите, които „небива да абдикират от задълженията си“. Именно заради това, в закона трябвало даима по-сурови наказания и за родителите.

Другата идея, която ще намери място в новия законопроект,е отпадането на неизвинените отсъствия. Вместо това, при всяко отсъствие без извиняващапричина, ще следват санкции. Информацията за тях, наред с дисциплината наученика, ще влизат в характеристиката на ученика, която, по думите на Атанасов,може да намери място в кандидат-гимназиалните кампании, например.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега