Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойчев: Мястото на ИАРА е в Бургас!

Бойчев: Мястото на ИАРА е в Бургас!

"По преместването на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас се работи последователно, защото мястото на централата е в морския град. Това е кауза, за която народните представители от ГЕРБ-Бургас положихме много усилия и на последните парламентарни избори бе отново включена в нашата програма за управление на регионално ниво." Това заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

"По преместването наИзпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас се работипоследователно, защото мястото на централата е в морския град. Това е кауза, закоято народните представители от ГЕРБ-Бургас положихме много усилия и напоследните парламентарни избори бе отново включена в нашата програма зауправление на регионално ниво." Това заяви областниятлидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

Днес на редовното заседание на Министерскисъвет бе приет проект на постановление за изменение и допълнение наустройствения правилник на ДФ „Земеделие”. Той е свързан с постановление № 151на МС от 2012 г, с което се прие извеждането на част от държавнитеадминистративни структури извън столицата. Кабинетът одобрипромени в Устройствените правилници на Министерството на земеделието и храните,Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Държавен фонд „Земеделие“ идр.

С промените се предприемат  мерки заоптимизиране на разходите за персонал до размера им, утвърден с годишния законза бюджета. По този начин ще бъде постигната и оптимизация на дейността наотделни административни звена и структури. Извършва се и вътрешно преструктуриранеи оптимизиране на съществуващи звена, като се прецизират функциите им, се казваоще в решението.

През изминалите години бяха положени множество усилия в посока преместването на Агенциятав Бургас. Изцяло бе реновирана сграда, предвидена за агенцията. Тя се намира наул. „Княз Ал. Батенберг” 1, където вече е извършен ремонт със средства отМинистерството на финансите на стойност 150 000 лева.

В областта сарегистрирани най-много пристанища, рибовъдни стопанства, както и над 50% отобщия брой риболовни кораби за страната. Бургаските риболовни лодки и кораби осигуряват 70% от националнияулов на риба. По-голяма част от рибопреработвателните предприятия също саразположени в Бургаска област.

„Не трябва да забравяме ифактът, че имаме традиции в управлението на тази структура, тъй като до 2000 г.Държавната инспекция по рибарство е разположено в Бургас, откъдето координирадейността в страната.  През 2000 г. обачедруги управляващи решиха да централизират институциите в столицата. В Бургасима университети с традиции, от които всяка година се дипломират стотици младихора. Десетки жители на региона са с дипломи със специалност „Промишлен риболови аквакултури” още от средното училище. Това също е сериозен фактор, за да сенамира ИАРА в нашия град”, заяви и народният представител от ГЕРБ Иван Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега