Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България с най-ниското равнище на цените на цените и услугите в Европа

България с най-ниското равнище на цените на цените и услугите в Европа

Най-високо равнище държи Дания, където то е 139%.

През 2016 г. равнищата на цени за потребителски стоки и услуги се различават значително между страните от ЕС, показват данните на Евростат, публикувани от НСИ днес. Най-високо равнище държи Дания, където то е 139%. Най-ниското е отчетено у нас - 48%.

Обобщените резултати показват, че равнищата на цени за потребителски стоки и услуги в ЕС варират почти три пъти между държавите с най-ниски и най-високи равнища на цени, коментират статистиците. Сред държавите с високи равнища са Ирландия (125%), Люксембург и Швеция (по 124%), Финландия и Обединеното кралство (по 121%). Близо до България в класацията са Полша (53%) и Румъния (52%).

Храните са най-скъпи в Дания, следвана от Швеция (126%), Австрия (123%), Люксембург (121%), Ирландия и Финландия (по 120%). Най-евтино се оказва изхранването в Румъния и Полша. България е на стъпка след тях с малко по-високи равнища на цените.

Първенство по ниски цени държим в търговията с алкохолни напитки и тютюневи изделия, които са най-скъпи в Ирландия и Великобритания. Същото важи и за дрехите, които държат най-високи цени в Швеция. Най-евтини са и българските хотели и ресторанти. Най-скъпи са те в Дания и Швеция.

Потребителската електроника е група от продукти, в която цените се различават най-малко между държавите в ЕС и варират от 86% от средното в Полша до 115% в Дания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега