Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие отново е домакин на фестивала "Света Богородица - Достойно есть"

Поморие отново е домакин на фестивала "Света Богородица - Достойно есть"

Поморие и тази година ще се превърне в международен център на православието. Единадесетото издание на фестивала „Света Богородица – Достойно есть” ще събере 22 хора от седем държави, които ще озвучават града с божествените си песнопения от 11 до 15 юни 2014 г.

Помориеи тази година ще се превърне в международен център на православието.Единадесетото издание на фестивала „Света Богородица – Достойно есть” ще събере22 хора от седем държави, които ще озвучават града с божествените си песнопенияот 11 до 15 юни 2014 г.

Вече повече от едно десетилетие Поморие събирапочитатели на православната музика, певци, диригенти и композитори и гивдъхновява да творят. В петте фестивални дни ще се изявят православни църковнихорове, клиросни певци и свещеници, камерни формации, смесени, еднородни хоровеи вокални ансамбли от Русия, Украйна, Македония, Сърбия, Гърция, Полша иБългария.

Събитието се организира от Община Поморие и Сливенска митрополия. Фестивалътще бъде официално открит на 11 юни (сряда) от 18:00 часа, с литийно шествие откафе „Градина” до храм „Рождество на Пресвета Богородица”, където ще бъдеотслужен водосвет от Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий, в съслужение сдуховници от Сливенска епархия и гости на фестивала.

През следващия ден, от11:00 часа, в НЧ „Просвета 1888” ще се проведе дискусия на тема „Ролята нацърковното пеене в съвременното общество”, с водещ протоиерей Кирил Попов, следкоето в храма ще започнат фестивалните концерти, които ще продължат до 14 юни.

Впоследния ден ще бъдат отслужени празнични литургии, с участието на хорове, в храмовете в Поморие, както и в Бургаси Несебър. От 11:30 часа фестивалът ще бъде закрит със заключителен концерт вхрам „Свето Рождество Богородично.

Повече информация за фестивала, както и пълната му програма можете да откриете на фейсбук страницата на събитието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега