Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие подписа договора за реконструкция на пречиствателната станция

Поморие подписа договора за реконструкция на пречиствателната станция

Договорът е на стойност 27 380 000 лв. без ДДС. В него се предвижда подобряване на ВиК инфраструктурата в град Поморие и региона чрез пречистване на отпадните води, посредством реконструкция и модернизация на пречиствателната станция на Поморие и изграждане на ново дълбоководно заустване на 2 км в морето.

Кметът на ОбщинаПоморие подписа договора за реконструкция и модернизация на пречиствателнатастанция /ПСОВ/ и дълбоководно заустване с представител на ДЗЗД „ПОМОРИЕ-ЕКО” попроекта на Община Поморие „Реконструкцияи модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие иреконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие”, финансиран поОперативна програма „Околна среда 2007-2013г.” Приоритетна ос 1: „Подобряване иразвитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”, Договор за БФП № DIR-51011116-C056 / 15.11.2012 г.

Договорът е настойност  27 380 000 лв. без ДДС. В него се предвижда подобряванена ВиК инфраструктурата в град Поморие и региона чрез пречистване на отпаднитеводи, посредством реконструкция и модернизация на пречиствателната станция наПоморие и изграждане на ново дълбоководно заустване на 2 км в морето.Главнатацел е изграждане на устойчива система за водите и отпадъчните води в ОбщинаПоморие чрез повишаване на качеството на съществуващите услуги и намаляване наотрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в унисон с практиките иполитиките на ЕС и ОП “Околна среда”.        

С изпълнението на договора ще се повишикачеството на живот в общината, ще се опази чистотата на морето, ще севъзстанови биоразнообразието и качеството на обитание на растителните иживотински видове около и в него, ще се намали риска от евентуални щети отнаводнения.         

Първата копка по проекта бе направенана 29 май тази година, в присъствието на ръководителяна отдел „България“ в главна дирекция „Регионална и градска политика“ в ЕК РеналдоМандметс, зам. министъра на околната среда и водите Малина Крумова, ръководителяна Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“ Мария Лазарова, тогавашния областен управител на БургасКонстантин Гребенаров, председателя на ОбСПоморие д-р Милена Енева и кметът на община Поморие Иван Алексиев.          

През месец април се подписа договорътза реконструкция и рехабилитация на ВиКмрежата, на стойност 47 млн. лв. без ДДС. Строително ремонтните дейности  ще започнат през октомври, тази година и трябва да приключат до края 2014 г.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега