Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветите на офталмолозите за подобряване на зрението

Съветите на офталмолозите за подобряване на зрението

Съществуват някои дребни навици, които можем да преборим или да си създадем, за да предпазим зрението си, да забравим за очилата и да се радваме на остър поглед.

Очите ни са една от най-активните части от тялото ни, но често се оказват и една от най-пренебрегваните. Съществуват някои дребни навици, които можем да преборим или да си създадем, за да предпазим зрението си, да забравим за очилата и да се радваме на остър поглед.

1. Задължителни за здравето на очите ни са бета каротенът, лутеинът, зеаксантинът, Омега 3, както и витамините А и С. Всички сме наясно, че храната може да бъде източник на здраве, или негов враг. Затова не изключвайте нито една важна група от хранителни продукти, ако искате по-дълго време да се радвате на остро зрение.

2. Не забравяйте да си давате почивки. Ако прекарвате целия ден пред компютъра, задължително правете 1-2 почивки по 15 минути на всеки два часа. Излезте на естествена светлина, гледайте надалеч. Добре е да добавите и няколко кратки почивки от по 5 минути.

3. Всички знаем, че спортът е здраве, но упражнения се правят не само за мускулите на ръцете и краката. Съществуват и упражнения за очите, които поддържат здравето им. Редакторите на портала brightside.me препоръчват следната програма:

4. Не забравяйте, че липсата на сън се отразява на очите Ви. Необходими са им минимум 5 часа почивка на ден. Недостигът на отмора води до раздразнения, сухота, фоточувствителност, спазми на клепача.

5. Тютюнопушенето застрашава четворно зрението Ви. Съществуват изследвания, които го свързват с развитие на заболявания като катаракта, например.

6. Не забравяйте слънчевите очила у дома. Както използвате слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от вредното UV лъчение, така трябва да пазите и очите си, независимо колко краткотрайно е излагането Ви на слънце.

7. Мит е, че слабото осветление вреди на очите, когато гледаме телевизия или четем книга. Важно е обаче да няма смесване на светлината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега