Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Банята на "Акве Калиде" ще има... басейн

Автор: "PoligrafF" , от 21.06.2019 0
В момента Общината готви проект, с който да кандидатства за финансиране за изграждане на Експозиционен и демонстрационен център „Минералните води на Акве Калиде“.

Банята на Сюлейман Великолепни ще си има... баня. Общинското предприятие “Туризъм” планира да създаде басейни с минерална вода в туристическия комплекс “Акве Калиде”. Докладна по въпроса е входирана от кмета Димитър Николов за разглеждане от Общински съвет. В нея градоначалникът иска разрешение за водовземане на минерална вода от хранилище „Бургаски минерални бани“, кв. Ветрен.

В момента Общината готви проект, с който да кандидатства за финансиране за изграждане на Експозиционен и демонстрационен център „Минералните води на Акве Калиде“. Те ще бъдат разположени източно от турската баня и разкритата археология. В района, предвиден за ситуиране на новопроектираната сграда археологическите разкопки са приключили и теренът е освободен за реализация на инвестиционното намерение, посочва Николов в докладната си.

Сградата е проектирана на две нива, в които ще функционират самостоятелно подобектите - Експозиционен център и Демонстрационен център. За тях са осигурени самостоятелни входове, като на партерно ниво ще са разположени демонстрационен център (баня) с част от експозиционен център. В сутерена ще се разположат останалите помещения на археологическия музей, предвид това, че нивото на сутерена съвпада с нивото на разкритата археология.

С цел предоставяне възможност на жителите и гостите на гр. Бургас за максимално използване на лечебните свойства на уникалната природна даденост в района - минералната вода, в демонстрационния център са предвидени два басейна /голям и детски/ с минерална вода.  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или