Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Започна китайската година на земното прасе

Автор: "PoligrafF" , от 05.02.2019 0
Годината на прасето е последната в 12-годишния цикъл на китайския зодиак.

Китай и редица други азиатски страни посрещнаха Лунната Нова година. Според източната традиция, тя ще премине под знака на земното прасе. Това е 4717-ата година от китайския календар и ще продължи до 24 януари 2020-а година.

Годината на прасето е последната в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Като такава тя ще премине под знака на равносметките, но и на празника, отбелязващ края на един период и новото начало. Рисковете няма да се отплащат добре, за сметка на добре обмислените ходове, както в личен, така и в бизнес/инвестиционен план.

Елементът на китайската година, която предстои да настъпи, е Земя. Той се характеризира със стабилност, хармония. Цветовете на този елемент включват жълто, кафяво, охра. Жизнерадостта на прасето като зодиакален знак се отразява на нюансите, които трябва да внушават свежест, настроение и енергичност.

Родените под знака на прасето са по-скромни, често остават далеч от светлината на прожекторите. Те са реалисти и предпочитат да действат, отколкото да говорят и планират. Обичат да си угаждат и да се забавляват, но без да харчат. Отличават се с енергичност и любов към работата си, дори тя да се струва скучна и еднообразна на околните. 

Късметлийските цветове за прасетата са жълто, сиво и кафяво, а числата - 2, 5 и 8. Лош късмет им носят синьото и зеленото, както и цифрите 1,7 и 9. Подходящи професии за родените под този знак са кариерите, свързани с благотворителност, помагане на околните, грижа за хората в неравностойно положение.

Според древното китайско изкуство фън шуй, за да уравновесим силите на спокойствие, действащи от страна на зодиакалния период, тази година трябва да заложим на цветовите гами на елементите огън (червено, оранжево, розово) и метал (злато, сребро, бяло), тъй като те ще бъдат в дефицит през предстоящите 12 месеца.

Нюанси на зеленото ще донесат късмет на родените под знака на плъха, тигъра, змията, петела. Синьото в различните му разновидности е задължителен цвят за представителите на знаците Бик, заек, коза, маймуна, петел и куче. На жълто могат да заложат плъховете, зайците, змиите, конете, маймуните, кучетата и прасетата.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Иде пролетта, близо е...
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Удовлетворени ли сте от изборните резултати в Бургас?

Да Не 50/50
виж резултатите или