Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Магистрати скандират пред "Висшия Съвет на Слагачите"

Магистрати скандират пред "Висшия Съвет на Слагачите"

Повече от 100 магистрати и представители на неправителствени организации се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет и протестираха днес срещу уволнението на съдия Мирослава Тодорова.

Повече от 100 магистрати и представители на неправителствени организации се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет и протестираха днес срещу уволнението на съдия Мирослава Тодорова. Припомняме, че вчера ВСС я отстрани от работа с 19 гласа „за“,  „против“ бяха трима, а двама се въздържаха.

На единствения лозунг, издигнат на протеста, пише: "ВСС – Висш Съвет на Слагачите". Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите в България, съобщи, че във ВСС е внесена декларация на върховните съдии, които пишат, че дисциплинарното уволнение на Мирослава Тодорова е акт на саморазправа с един доказал се професионалист заради обществената му позиция.

"Процесуално е възможно всяко решение, на всеки административен орган, да бъде отменено по съдебен ред. Дали конкретното решение ще бъде отменено, не можем да знаем", каза Куцкова и призова ВСС да оттегли решението си за уволнение на Тодорова.  

Междувременно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че "всички са равни пред закона" по повод уволнението на съдия Тодорова, която беше отстранена заради забавени мотиви по три дела. "Не бих искал да коментирам решението на ВСС, но смятам, че всички сме равни пред закона и всеки, който е нарушил срокове, с което е възпрепятствал обективното и справедливо правораздаване в разумните срокове, е задължение на всяка една институция да бъдат предприемани действия, с които институцията да се представи в адекватен вид", посочи Цветанов.

Според него уволнението на съдия Мирослава Тодорова може да се тълкува и като провокация. Това беше и тезата на премиера Бойко Борисов, който вчера определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България" преди излизането на доклада на Европейската комисия за напредъка ни в областта на правосъдието. Цветанов отново подчерта, че няма личен конфликт с Мирослава Тодорова.    

Припомняме, че Мирослава Тодорова влезе в явен конфликт с вътрешния министър, след като той изрази съмнения, че съдийката обслужва интересите на организираната престъпност. Като причина за подозренията си МВР шефът посочи забавянето на делото за наркотрафик срещу сочения за емблематичен подземен бос Васил Маникатов. Председателят на Съюза на съдиите от своя страна обвини Цветанов, че уронва престижа на правосъдието и заведе дело за клевета срещу него.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега