Петричкото село Марикостиново си търси лекар във Фейсбук

Автор: "PoligrafF", от 25.09.2017 0
Обещават жилище и жена на бъдещия селски доктор.

Петричкото село Марикостиново си търси лекар с обява във Фейсбук. Условията за кандидата, който се съгласи да се установи в населеното място, са доста примамливи. От кметството обещават жилище на бъдещия селски доктор, а местните на шега (или не) предлагат и да му намерят и жена.

Марикостиново се намира в Петричко-Санданската котловина на левия бряг на река Струма. Разположено е на около 11 километра от Петрич и със своите около 1 300 души население, е петото по големина село в региона. То е и курортен център, заради атрактивните си лековити горещи минерални извори

За съжаление обаче местният лекар е вече на възраст над 80 години и не може да се грижи за пациентите си, предава БНТ. Медик от Петрич преглежда жителите на селото, но само веднъж в седмицата. Това подтиква кметицата Гергана Тодорова да вземе нещата в свои ръце.

Тъй като от Здравната каса й обяснили, че в цялата страна има глад за общопрактикуващи лекари, Тодорова решава да използва социалните мрежи, за да открие джипи, което да се съгласи да се премести в Марикостиново за постоянно. Местните пенсионери, които са най-големите потърпевши от липсата на медицинско лице, се шегуват, че ще му намерят и жена, само и само да остане в селото.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или