Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Търсят изпълнител за обновяването на Историческото ядро на Морската градина

Търсят изпълнител за обновяването на Историческото ядро на Морската градина

Общината обяви обществената поръчка за изпълнител на обновяването на Историческото ядро на Морската градина. Проектът бе представен преди повече от година, като прогнозната стойност за осъществяването му е 5 001 179,25 лева. Кандидатите за поръчката ще трябва да подадат документи в срок до 25-и април.

Общината обяви обществената поръчка за изпълнител на обновяването на Историческото ядро на Морската градина. Проектът бе представен преди повече от година, като прогнозната стойност за осъществяването му е 5 001 179,25 лева. Кандидатите за поръчката ще трябва да подадат документи в срок до 25-и април.

Проектът предвижда обновление на историческото ядро на Приморски парк в южна част /от паметник на Пушкин до ул. „6-ти септември“ и х-л „Приморец". Алеите в този район са в много лошо състояние. Предвижда се подмяна на настилката, където е необходимо, както и изравняване широчината на алеите.

Ще бъде освежена и наличната растителност, както и засаждане на нови декоративни иглолистни и широколистни храсти, декоративни треви, както и декоративни перенни цветя. Ще бъде поставено и видеонаблюдение на височина 3-4 метра на съществуващите стълбове за осветление, които бяха поставени неотдавна.

Ще бъде поставен и атракцион "въжен мост", като се предвижда съоръжението да бъде изградено от естествени материали, в хармония с природата. Ще бъде изградена и нова площадка за спорт на открито, в непосредствена близост до детската площадка в южната част на Приморски парк. Съоръжението представлява повдигната дървена подова конструкция, стъпила върху бетонови блокове и покрита с декинг и със запънати в нея рамки от дървени колони и ажурни ферми, между които е разпънат екран от слънцезащитна мрежа.

Ще бъдат ремонтирани и три чешмички - при паметника на Васил Левски, при паметника на Петя Дубарова и тази до стълбите към Централен плаж. Фонтанът край "Охлюва" също ще бъде ремонтиран, като се предвижда подмяна на стила и елементите на водната архитектура. Проектът, който бе представен миналата година, наподобява лодка.

За нуждите на посетителите в "Приморски Парк" се предлага да се монтират 2 броя еднокабинкови градски тоалетни, напълно автоматизирани и разполагащи с монетен апарат, разположени в долната част на парка, извън историческото ядро, в близост до детска площадка, спортно игрище и централен вход на Централния Бургаски плаж.

Ще бъде поставено и ново осветление, паркова мебел, както и нова поливна и отводнителна система. Тя ще събира дъждовната вода и ще я използва за напояване на зелените площи. Ще бъде поставена и карта на парка върху декоративна информационна табела, велостойки и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега