25% от заплатата на нашенци този месец отива за подаръци

Автор: "PoligrafF", от 16.12.2018 0
И тази година най-предпочитаните подаръци са смартфоните, бялата и черната техника, козметиката и бижутата.

Около 25% от заплатите на нашенци този месец ще бъдат похарчени за коледни подаръци. Това показват статистическите данни, цитирани от БНТ. Голямото пазаруване вече започна и търговските вериги и обекти посрещат вълни от купувачи. И тази година най-предпочитаните подаръци са смартфоните, бялата и черната техника, козметиката и бижутата.

Повечето от анкетираните посочват, че вече са направили разчет на бюджета си и са набелязали покупките си. Финансистът Светозар Гледачев обаче смята, че българинът е финансово неинтелигентен. В ефира на Националната телевизия той препоръча да внимаваме с разходите по празниците.

”Който не може да си позволи, който няма смисъл да се напъва да направи героични усилия, защото този подарък е само една мимолетна радост. Нека да има някакви подаръци, но не надхвърляйте възможностите си. А в момента българинът прави точно това”, коментира експертът.

Наблюденията показват, че много хора дори теглят потребителски или бързи кредити, за да зарадват с подарък близките си. По Коледа ръстът на този вид задължения се увеличава с над 10%. Финансистите обаче напомнят, че веднага след нова година също ни очакват големи разходи, които трябва да сме готови да поемем.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или