Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 месеца затвор за телефонен измамник

10 месеца затвор за телефонен измамник

Подсъдимият бе задържан и осъден за по-малко от седмица.

Ефективнонаказание от 10 месеца "лишаване от свобода" бе наложено на бургазлията Стоян М. 32-годишният мъж се призна за виновен в участие в схема за осъществяването на телефонна измама за крупна сума, информират от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Според обвинителния акт, Стоян М. бил помагач, когато на 27-ми юли т.г. в Царево се възползвал от заблуждението на непълнолетномомиче  и получил от него сумата от  28 700 евро.Случаятбе оповестен пред медиите днес от зам.-апелативния прокурор на Бургас г-жаЙовита Григорова и Директора на ОД на МВР – Бургас, старши комисар КалоянКалоянов.

Г-жаГригорова съобщи, че измамата е станала около 09.30 ч. на горепосочената дата,като на детето е позвънено на стационарен телефон. Непознат глас му е заявил,че е полицейски служител и работи съвместно с екип на „Нова телевизия“. Целтаму била да изобличи телефонни измамници. Детето трябвало да му помогне, като мудаде всички пари, които са налични в къщата.

Момиченцето изпълнило заръката ипоставило парите в торба, която изхвърлила през балона, както му било съобщенода направи. В последствие детето позвънило на своя баща, за да му каже, че еуспяло да помогне на полицията. От своя страна бащата уведомил истинскитеслужители на реда, които моментално започнали работа.

Старшикомисар Калоянов съобщи, че извършителят е установен вечерта на същия ден.Парите са открити на две различни места, като едната част от сумата е биламного добре укрита. Парите са били възстановени на семейството. Г-н Калояновдобави, че по случая продължава да се работи изключително интензивно с цел дабъдат установени и задържани и други лица, съпричастни към схемата.

Справкатаза съдимост на Стоян М. показва, те той има предходни 6 осъждания, едно заграбеж, три за управление на автомобил без свидетелство за правоуправление,едно за кражба на гориво и едно за закана с убийство. За последното, което е открая на 2016., му е било наложено условно наказание от 7м. „лишаване отсвобода“. Тъй като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на същото,те ще бъдат изтърпени по отделно, което означава, че общата санкция за Михалевще бъде ефективно наказание от общо 17м. „лишаване от свобода“, изтърпявано припървоначален „общ“ режим.

Г-жаГригорова и г-н Калоянов се обединиха около мнението, че доброто сътрудничествомежду Прокуратура и Полиция е довело до задържането на  Михалев и осъждането му само в рамките на 4дни. Те призоваха най-вече възрастните хора, но и младите, да бъдат внимателнии да не се доверяват на телефонни обаждания по стационарен телефон от хора,които им съобщават, че са от правоохранителните органи, тъй като те няматтакава практика.

Старши комисар Калоянов  апелира към гражданите при най-малко съмнениеда се обаждат на телефон 112, за да съобщят за възможна измама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега