Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

48% от българите искат зимно часово време

48% от българите искат зимно часово време

32% пък предпочитат лятното часово време да се въведе за постоянно.

48% от българите искат зимното часово време да остане официално у нас, след като Европа отмени сезонната смяна. 32% пък предпочитат лятното часово време да се въведе за постоянно. Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.

Това показва проучване на "Екзакта", предава NOVA. В него са се включили 1000 пълнолетни нашенци от 92 населени места. Допитването е проведено в периода 28 септември - 5 октомври. Според резултатите, привържениците на позицията зимното часово време да бъде постоянно у нас са по-често жени, хора на възраст над 59 години и жители на провинцията. В полза на избора на лятното часово време по-често хора на възраст между 30 и 40 години, високообразовани и жители на София.

Припомняме Ви, че днес приключва и онлайн допитването на Министерски съвет по темата. На база резултатите от проучването, Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за това лятно или зимно часово време да избере страната ни в бъдеще.

Припомняме Ви, че след мащабно допитване, Европейската комисия реши да предложи прекратяване на практиката два пъти годишно часовото време да бъде променяно. Официално последната задължителна смяна ще бъде в края на март догодина. След това държавите членки на съюза сами ще трябва да решат дали да се върнат към астрономическото време или да останат на лятно време.

България ще има време до началото на новата година, за да заяви пред Европа дали възнамерява да сменя времето през октомври 2019-а.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега