Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

51 680 заявления от работещи са подадени по проект "Ваучери за заети лица"

51 680 заявления от работещи са подадени по проект "Ваучери за заети лица"

Към днешна дата 7 003 лица получиха своите ваучери.

51 680 заявления от работещи за получаване на ваучер за обучение за повишаване на професионалната квалификация или за придобиване на ключова компетентност са подадени по проект "Ваучери за заети лица", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Крайният срок за кандидатстване беше 18 август. Към днешна дата 7 003 лица получиха своите ваучери. Най-голям е интересът към обученията за придобиване на професионална квалификация. До момента са издадени 5 094 ваучера за включване в такива курсове. Получилите ги вече започнаха своите обучения.

Най-желаните специалности са „Вътрешни и международни превози на товари” и „Вътрешни и международни превози на пътници”, следвани от специалностите „Автотранспортна техника” и „Производство на кулинарни изделия и напитки”. 1 124 са издадените ваучери за ключова компетентност „Общуване на чужди езици”, като интересът е предимно към английски език. 785 ваучери са издадени за дигитална компетентност. 

Близо 57% от всички заявления за ваучери (29 605 броя) са подадени чрез новата електронна услуга на Агенцията по заетостта, въведена за първи път при подаване на заявления по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Документите на хартиен носител, приети в бюрата по труда в страната, са 22 174. Общата стойност на издадените до момента 7 003 ваучера е 6 788 800 лв.

Агенцията по заетостта продължава обработването на заявленията, издаването на ваучери и включването на лицата в обучения съгласно заявените графици за провеждането им по проект „Ваучери за заети лица”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега