Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6 храни, които подсилват имунитета

6 храни, които подсилват имунитета

Есента вече чука на вратата, макар синоптиците да предвиждат още слънчеви дни.

Есента вече чука на вратата, макар синоптиците да предвиждат още слънчеви дни. Преходните сезони крият своите рискове, тъй като в тези месеци тялото ни трябва да се пренастрои. Затова се нуждаем от допълнителни усилия, за да увеличим естествените му защитни сили и да избегнем настинките и грипните вируси.

Зърнените закуски с овесени ядки и други зърнени култури са богати на фибри с антибактериално и антиоксидантно действие. Тези съставки са по-силни и от ехинацеята и по този начин се изкачват на върха на списъка ни с полезни през есента храни. Закуската с комплексен микс от овесени ядки и зърна подсилва имунитета, увеличава скоростта на заздравяване на различни видове рани и инфекции и може да подпомогне действието на други препарати. Добавете сушени плодове за още по-богат набор от полезни вещества.

Неотдавна учени доказаха, че пилешката супа в действителност има мощни сили в борбата с хремата, синузита и грипните инфекции. Причините са няколко - изобилието от зеленчуци, месо и подправки с противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални ефекти, както и високата хранителна стойност на ястието. Освен това, горещата супа успокоява кръвообращението и спомага за отпушване на синусите.

Чесънът отдавна е известен със свойството си да бори бактериите и инфекциите. Освен това, положителната страна е, че върви с почти всичко - от салати, през супи, до основни ястия. Тайната се съдържа във веществото алицин, което има свойството да бори вирусните инфекции.

Сладките картофи имат благотворно влияние върху кожата ни, а тя, от своя страна, е на първа линия в борбата с вирусите. Витамин А спомага за укрепването на кожата и стимулират произвеждането на съединителна тъкан. Сладките картофи са богати на бета каротен - веществото, което тялото ни превръща в ценния витамин.

От векове гъбите присъстват в природната медицина, но днес учените вече имат доказателство, че те подсилват имунната система. Причината е в това, че те стимулират създаването и функционирането на бели кръвни телца - кръвните клетки, които ни пазят от болести. Най-мощни са китайските сортове, но можете да заложите и на печурки като част от ежедневния си режим.

Спанакът също спада към полезните храни в борбата с простудата и грипа. Листният зеленчук е богат на витамин С, антиоксиданти и бета каротен. Комбинацията от вещества подсилва естествените сили на организма ни да се бори с инфекциите. Най-подходяща е леката термична обработка, която не разрушава структурата на полезните вещества.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега