Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Spirit of Burgas пропуска 2014-а, готвят феста за догодина

Spirit of Burgas пропуска 2014-а, готвят феста за догодина

Фестивалът, довел в Бургас изпълнители и техните почитатели от целия свят, Spirit of Burgas ще пропусне лято 2014. Слухът за отлагането на феста най-накрая бе потвърден. Причината за отменянето на тазгодишното музикално събитие са намалените субсидии и липсата на атрактивни изпълнители, които да бъдат привлечени на сцената на Централен плаж, обясни за PoligrafF.net директорът на Общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" – Димитър Маджаров.

Фестивалът, довел в Бургасизпълнители и техните почитатели от целия свят, Spirit of Burgas ще пропусне лято 2014. Слухът за отлагането на фестанай-накрая бе потвърден. Причината за отменянето на тазгодишното музикалносъбитие са намалените субсидии и липсата на атрактивни изпълнители, които дабъдат привлечени на сцената на Централен плаж, обясни за PoligrafF.netдиректорът на Общинско предприятие"Летен театър, фестивали и концерти" – Димитър Маджаров.

„Община Бургас държи натридневния формат на фестивала и иска да му върне старото име и имидж. Тазигодина няма как това да стане, тъй като отпуснатата субсидия е сминалогодишните размери, когато фестивалът бе само два дни. Освен това, времетонапредна и вече е късно за привличане на добри хедлайнери“, сподели г-нМаджаров.

Той поясни, че забавянето вподписването с изпълнителите идва от факта, че решенията за финансирането същоса се забавили. Първоначалния бюджет, гласуван от общински съвет, не е билдостатъчен за финансирането на огромен фестивал като Spirit ofBurgas. Още повече, проблеми съссъорганизаторите не са позволили навременното търсене на атрактивни музиканти,които да влязат в програмата на феста.

Целта на фестивала, добавиМаджаров, е хората да припознаят в програмата му своята музика, своите групи,да дойдат и да се насладят на духа на Бургас. Това няма как да стане снеподходящи хедлайнери. Освен това, миналогодишният опит доказва, че двудневнияформат не е подходящ. Още повече предвид факта, че гостите на феста обикновеноработят в понеделник, което прави последният ден – неделя – по-слаб откъминтерес.

Диркторът на ОП „Летен театър,фестивали и концерти“ успокои почитателите на феста, че това не слага край натрадицията Spirit of Burgas. „Предпочетохмеда започнем работа директно върху изданието за лято 2015, когато се надявамеобщински съвет да гласува същото финансиране, дори по-голямо, така че да върнемтридневния формат и имидж на събитието. Ще работим и усилено съссъорганизаторите, на които Община Бургас разчита“, добави Маджаров.

На наш въпрос дали липсата нафеста в лятната програма на града ще навреди на туристическия интерес, Маджаровбе оптимистично настроен, че в календара присъстват достатъчно други събития иконцерти. „Наясно сме, че няма как да не се усети липсата на Spirit-а, но се надяваме, че събитията и концертите в Летниятеатър, в центъра и в града като цяло ще компенсират, ще създадат празничнонастроение и ще зарадват жителите и гостите на града“, сподели той.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега