Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Авиомузей Бургас отваря врати на 30 юни

Авиомузей Бургас отваря врати на 30 юни

Най-новата атракция на Бургас се намира до входа на летището, в непосредствена близост до кв. "Сарафово". Всеки посетител може да стигне до там и с автобус на градския транспорт.

Авиомузей Бургас официално ще отвори врати този петък - 30-и юни. Между 10:00 и 20:00 часа всички желаещи ще могат да го разгледат при вход свободен, по случай първия работен ден на експозицията.

Програмата в петък започва в 10.00 часа и включва детска работилница за изработване на хартиени самолети и хвърчила, демонстрация на макетите, изложба с рисунки на летателни апарати и др. Всички гости ще имат възможност да разгледат отвън и отвътре "експонатите, които оживяват". С очила за виртуална реалност могат да влязат в ролята на пилот и да управляват самолета. Впечатляваща интерактивна експозиция в единствения останал в България самолет АН-12 включва UV стая, светлинно, звуково и гласово оформление. Специални екрани ще прожектират видео от полет на подобен самолет.

И това не е всичко - 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията ксто пилотски униформи, парашути, снимки, истинска черна кутия на самолет, навигационни уреди и др. допълват преживяването.

Старите самолети, разположени до Летище Бургас, доскоро бяха амортизирани с годините и недостъпни. Идея те да станат авиомузей на открито съществува още от 1998 г., но тя така и не бе реализирана в пълнота до днес.

Музеят на авиацията в Бургас разполага с 9 летателни машини, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация:

АН-2P МНОГОЦЕЛЕВИ

АН-12BK ТРАНСПОРТЕН САМОЛЕТ

АН-14 ПЧЬОЛКА ТРАНСПОРТЕН САМОЛЕТ

АН-24В ТРАНСПОРТЕН САМОЛЕТ

МИ-2 МНОГОЦЕЛЕВИ ХЕЛИКОПТЕР

МИГ-17 ИЗТРЕБИТЕЛ

МИГ-21 ИЗТРЕБИТЕЛ

L-29 УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧЕН

ТУ-154 ПЪТНИЧЕСКИ

Освен запазване на самолетите за поколенията и предоставяне на свободен достъп до тях, идеята на Община Бургас е авиомузея на открито да се развива като център за опознаване на авиационната техника и подхранване любовта на хората към авиацията.

От 1 юли /събота/ Авиомузеят ще работи всеки ден от седмицата от 08.00 до 20.00 часа. Билетът за индивидуално посещение през летния сезон е 6 лв. и 4 лв. от октомври до юни. Ученици и пенсионери - 4 лв. през лятото и 2 лв. през останалите месеци. Семейните билети ще са на цени от 12 и 8 лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания ще влизат безплатно.

Най-новата атракция на Бургас се намира до входа на летището, в непосредствена близост до кв. "Сарафово". Всеки посетител може да стигне до там и с автобус на градския транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега