Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП внесе вот на недоверие към правителството

БСП внесе вот на недоверие към правителството

Мотивите към него са в обем от 10 страници – по сектори, за провала на правителството в политиката за борба с корупцията.

БСП внесе вот на недоверие към правителството в деловодството на НС. Мотивите към него са в обем от 10 страници –  по сектори, за провала на правителството в политиката за борба с корупцията.

Пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова посочи корупция  в следните сектори: здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране, контрабанда. Тя подчерта, че в мотивите влиза и част, посветена на "корупцията на приходите", което по думите й е достатъчно рядко срещано явление.

"На 20 декември, с писмо от „БСП за България“, поискахме от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции. На 9 януари в „Секретно деловодство“ на българския парламент постъпиха три документа – доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. Мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи, е направен извод за заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност", заяви Нинова.

Тя подчерта, че до този момент не са предприети мерки. Не можела да разкрие информация, която била квалифицирана като секретна, но липсата на действие от страна на правителството говорела за корупция по високите етажи.

"Настояваме утре сутринта за извънреден председателски съвет с две искания: или документите да се разсекретят, или да направим закрито заседание на парламента и да ги разгледаме", добави лидерът на БСП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега