Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП предлагат бебешки кутии и 1000 лева помощ за стимулиране на раждаемостта в Бургас

БСП предлагат бебешки кутии и 1000 лева помощ за стимулиране на раждаемостта в Бургас

Кутиите щели да бъдат пълни с предимно български продукти на стойност 500 лева.

Бебешки кутии със стоки от първа необходимост за всяко новородено и еднократна помощ от 1000 лева за работещите и осигурени родители - това са две от мерките, заложени в разработваната от БСП "Визия ва Бургас", кореспондираща с националните пакети с предложения, разработвани от левицата.

Модулът на тема социална политика бе представен днес от народния представител Николай Тишев, общинския председател Живко Господинов и Христо Панайотов - член на ИБ на ОбС на БСП Бургас. Те цитираха данни на НСИ, според които Бургас се е стопил с около 4 хил. души през последните години, но заявиха, че тенденцията била обратима.

Въпросната "Бебешка кутия" била изчислена така, че да струва около 500 лева. В нея имало дрешки, козметика, санитарни продукти. Панайотов и Господинов подчертаха, че повечето от продуктите са български, като голяма част от тях са произведени в Бургаски регион. Вносни били единствено тези, които нямали български еквивалент.

Кутиите щели да се дават на всички новородени, а паричната помощ - само на работещите и осигурени родители, включително на студенти. Подробностите около процедурата не били доизчистени, но по изчисления на Панайотов, необходимата сума е около 3 млн. годишно. По думите на Тишев, Общината ни можела да си го позволи.

Сред другите предложения на опозицията е таксите за детските градини в града да бъдат намалени до 25 лева на месец. Депутатът Николай Тишев не пропусна отново да подчертае, че в някои по-малки и, респективно по-бедни общини такси изобщо не се плащат от родителите.

Освен това, от БСП предлагат и намаляване на местните данъци за работещите родители с деца под 18-годишна възраст, по-евтини карти за градски транспорт на ученици и пенсионери, платени стажове в администрацията за студентите, завършващи в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега