Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков: Ще извадим от кошмара всички българи с нашите социални мерки /Видео/

Живко Табаков: Ще извадим от кошмара всички българи с нашите социални мерки /Видео/

Ето какви са техните решения в сферата на социалната политика:

Бюрото по труда се превърна в кошмара на всички българи. Тромава процедура при приемане на документи, неясни правила, отхвърлени заявления за помощ, хаос за бизнеса. Това коментира водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън! за МИР-2 Живко Табаков, който се включи на живо пред сградата на Бюрото по труда в Бургас.Ето какви са техните решения в сферата на социалната политика: 

Национална програма „Работа за всеки“ на стойност 2,5 млрд. лв. за 200 000 души - Мащабна инициатива за възстановяване на трудовата заетост чрез субсидирано увеличаване до 50 % на работещите в микро-, семейния и малкия бизнес. Целева група ще са малки фирми, в които по програмата работодателят ще може да наеме до 50 % допълнително работници на пълно или съкратено работно време.  

Държавата да заплаща минимална работна заплата и осигуровки на всяко допълнително новооткрито работно място за срок от 19 месеца и със задължение работникът да бъде запазен на работа още поне 6 месеца след това. До момента, 23 май 2020г., в най-острата фаза на кризата, под 15 млн. лв. са достигнали до работещите за запазване на работните места. Програмата ще се захрани от ресурса от 2/3 за заетост, който правителството призна, че не може да оползотвори. 

Мярка „България е моето вкъщи”, насочена към българските сезонни работници, които традиционно заминават за чужбина. Тъй като голяма част от тях вече са изгубили работата си и не виждат перспектива. Трябва да ги върнем и задържим в България. Всяко трето българче се ражда в чужбина. Държавата ще плаща за наемането на работа на сезонни работници в България от български работодатели, както и на такива, които искат да наемат български сезонни работници, връщащи си от чужбина. Държавата ще заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито сезонно работно място в селското стопанство, услугите и други сезонни дейности. За обезпечаване на мярката са нужни 200 млн. лв. и по нея могат да се наемат поне 50 хил. сезонни работници. Мярката ще доведе до нови работни места, събиране на български семейства и раждане на децата им в България.

Мярка „Вече съм активен” за хора между 18 и 65 години, които нито работят, нито учат, нито имат каквато и да е трудова активност. Програмата ще се развие със социалните партньори и ще субсидира квалификацията и всяко новооткрито работно място и осигуровка на български гражданин от тази целево група за срок от 19 месеца.

От коалицията обещават да са плътно и до децата, родителите,социално слабите и пенсионери:

Безплатна детска градина и ясла за всяко дете.
Безплатни таблети за всички учители и ученици.
Ваучери за учебници, книги и културни прояви.
По 2000 лв. за първо дете, 3000 лв. за второ и 4000 лв. за трето.
Майчинството през втората година – до 60 % от заплатата.
Ваучери за храна, детегледачи, битови ремонти.
Преизчисляване на всички пенсии. 
Минимална пенсия 500 лв.
Ваучери за грижа за възрастни хора.
Реформа на ТЕЛК.


Чуйте нашите социални меркиИзправи се Мутри вън🗳️ 1️⃣8️⃣

Публикувахте от Живко Табаков в Петък, 26 март 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега