Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Байчев: Бюджет 2018 налива пари предимно в нереформираните системи

Байчев: Бюджет 2018 налива пари предимно в нереформираните системи

Народните представители Кънев и Тишев поеха ангажимент да разговарят с кмета на Бургас Димитър Николов за пътя Банево - Изворище.

"Не съм икономист, но ми прави впечатление, че с Бюджет 2018 се наливат пари в нереформираните системи като здравеопазване, образование, отбрана. А те са недобре функциониращи", коментира народният представител от БСП Бургас Тодор Байчев на редовната ежемесечна среща на левите депутати с регионалните медии.

Той изрази опасение, че увеличените в тези сфери средства ще "изтекат като през пясък", тъй като въпросните структури трябвало първо да претърпят промени, за които обаче нямало политическа воля. В отчета си пред медиите, народният представител сподели и мнение за липсата на нужда от сформирането на Централен административен съд, който да регулира работата на правителството.

"Звучи добре, хората ще работят на престижно място, но на практика това ще бъде един ведомствен съд на Министерски съвет", коментира Байчев и отбеляза, че предложението за сформирането на новата съдебна структура е направено между първо и второ четене. Според него, вероятно целта била да се избегне общественото обсъждане и експертното мнение.

В последната среща на бургаските депутати от БСП с медиите участваха и народните представители Петър Кънев и Николай Тишев. Доста по-балансиран бе в коментарите си Кънев, който посочи, че Бюджет 2018 има "на пръв поглед добри резултати", но депутатът не бил доволен от дебатите по отношението на дисбалансите в него.

Като пример за това той даде парите, които влизат в страната ни от нашенците зад граница. Според официалната статистика сумата възлизала на 70-90 млн. евро месечно, но това включвало само преводите над 2 500 евро. Кешовите пари и бързите преводи не влизали в сметката. "Така можем да твърдим, че годишно 2-2,5 млрд. евро влизат от българите в чужбина", заяви Кънев.

Тишев, от своя страна, отбеляза, че е недоволен от двете предложения на групата, които са били отхвърлени. Припомняме Ви, че едното от тях се отнася до пътя Малко Търново - Царево, а другото бе свързано с увеличение на капиталовия трансфер от централен бюджет към Община Бургас за ремонт на пътищата от и до съставните селища.

В залата присъстваше и кметът на Изворище - едно от тези съставни селища, което продължава да очаква довършване на мащабен инфраструктурен ремонт. Към момента били готови 700 метра от отсечката между Банево и селото, но оставали още 1,5 км, за които се очаквало да бъдат отпуснати пари вече осем години. Народните представители Кънев и Тишев поеха ангажимент да разговарят с кмета на Бургас Димитър Николов по въпроса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега