Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британските и българските власти обединяват сили по случая Гебрев

Британските и българските власти обединяват сили по случая Гебрев

Заедно службите ще търсят връзка между убийството на бизнесмена и покушението срещу Скрипал.

Британските и българските власти обединяват сили в рамките на разследването на убийството на българския бизнесмен Емилиян Гебрев. Целта на съвместната операция е да се установи има ли връзка между покушението на нашенеца и отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри. Това стана ясно след среща на британския посланик у нас Ема Хопкинс с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Младен Маринов.

Оказва се, че единият от заподозрените по случая Скрипал е бил у нас три пъти през 2015-а година, предава БНТ. През същия период е бил натровен и българският оръжеен производител Емилиян Гебрев. Според негов сигнал до прокуратурата между двата случая може да има връзка. Именно това проверяват разследващите органи и на двете държави - Великобритания и България.

Припомняме Ви, че Гебрев почина след среща с полски бизнес партньори в ресторанта на реномиран столичен хотел. Отровени бяха и изпълнителният директор на неговата компания "Емко", а четири дни по-късно и синът му.

"Заключенията от токсикохимичните експертизи са показали, че от работено кафе в кафе машината в дома на г-н Емилиян Гебрев, както и в органична материя, ако трябва да бъде съвсем точни - в повърната храна от неговия син и следи по дрехите му, има следи от хлорпирифос. Хлорпирифосът според тези експертизи представлява инсектицид, който е силно тактичен и се използва за борба с вредители по земеделските култури", поясни Цацаров.

Високо съдържание на хлор е открито и по рукола в салата на Емилиян Гебрев, която той е ял в деня на отравянето си в хотела. Разследван е земеделският производител, доставил салатата, но заключенията са били, че отровният препарат е в малки количества, които не биха довели до отравянето на Гебрев. Това поставило разследването в задънена улица.

Едва през октомври м.г. случаят Скрипал дава нова искра на следствието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега