Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас с 11 финалисти в Националното състезание по творческо писане на английски

Бургас с 11 финалисти в Националното състезание по творческо писане на английски

Националното оценяване ще се състои на 10 март.

Над 4 500 ученици от 207 училища в цялата страна участваха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език, което се проведе на 8 и 9  февруари т.г. Те се състезаваха в седем възрастови категории, от 6 до 12 клас, и имаха един час, за да пишат по теми, предложени от организаторите.

На 24 февруари писмените работи бяха оценени от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград, в чийто състав се включиха професионалисти в различни области. След изчитането на хиляди творби и след интересни дискусии, бяха определени класиралите се за национално оценяване. Градовете с най-много участници в националния финал са София - 21 , Пловдив - 12 и Бургас - 11 деца.

Училището с най много участващи в националния кръг е столичната  91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов", откъдето са класирани 4 съчинения. И тази година темите бяха интересни и провокиращи въображението на учениците, като  "Момичето, което танцуваше с магьосник", "Искаше ми се да не бях чул това", "Където улиците нямат имена", "Оранжевият паток, който обичше да скача с парашут", "Животът беше по-добър от другата страна"  и др.

Националното оценяване ще се състои на 10 март. Жури под председателството на известния български писател Захари Карабашлиев ще определи победителите в седемте възрастови категори. Церемонията по награждаване ще се проведе на 14 април в Американския университет в Благоевград.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега