Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите - сред най-големите оптимисти за бъдещето на ЕС

Българите - сред най-големите оптимисти за бъдещето на ЕС

Според годишното проучване на Евробарометър, 47% от българите смятат, че Европейският съюз върви в правилната посока. Според същото проучване, 60% от нашенци заявяват, че са настроени оптимистично за бъдещето на съюза. Това нарежда България сред страните с най-положителна нагласа за развитието на Съюза. По-големи оптимисти били само в Дания, Ирландия и Малта.

Според годишното проучване на Евробарометър, 47% отбългарите смятат, че Европейският съюз върви в правилната посока. Според същотопроучване, 60% от нашенци заявяват, че са настроени оптимистично за бъдещето насъюза. Това нарежда България сред страните с най-положителна нагласа заразвитието на Съюза. По-големи оптимисти били само в Дания, Ирландия и Малта.

В същото време, около четвърт от българите проявявалипесимизъм, що се отнася до бъдещето на Съюза. Най-мрачни прогнози пък давали вГърция, където 69% от населението заявили, че са песимистично настроени засъдбата на ЕС.

Други са обаче резултатите, свързани с мнението нанашенци за развитието на България. 94% смятат, че настоящето положение нанационалната икономика като лошо. Едва 5% от населението на страната са намнение, че българската икономика е в добро състояние - стойност шест пътипо-ниска от средното за ЕС. Само 12% от българите прогнозират подобряване наикономическата ситуация в страната в рамките на следващите 12 месеца.

Българите са недоволни и от начина, по който функционирадемокрацията у нас. Едва 14% били удовлетворените. По този показател сенареждаме в дъното на класацията. "Конкуренти" по песимизъм са ни Португалия иРумъния. Най-доволни от състоянието на демокрацията били датчаните и шведите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега