Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВМРО предлага максимална ставка на печалба на определени хранителни стоки

ВМРО предлага максимална ставка на печалба на определени хранителни стоки

Движението иска "социална кошница" с основни хранителни продукти, чиято цена да бъде контролирана от КЗП.

ВМРО предлага въвеждането максимална ставка на печалба на определени хранителни стоки, която да ограничи надценката, слагана от крайните търговци върху продуктите от първа необходимост. Според представителите на движението, това ще доведе до устойчиво развитие на производителите и понижение на цените в т.нар. "социална кошница" - списък с основни хранителни стоки, търсени от всяко домакинство.

Предложението бе представено от лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, във връзка с дебатите около цените на хляба и обсъжданите мерки за ограничаване на поскъпването му.

"Ние смятаме, че социалната кошница трябва да включва храни от първа необходимост като хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип „Витоша“, пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители. Идеята е този пакет от храни да имат ясно разписани ставки за печалба на производител и търговец – мярка, която ще гарантира балансирани крайни цени", коментира Каракачанов. Идеята е ценообразуването да се контролира от Комисията за защита на потребителите.

В качеството си на вицепремиер Каракачанов пое ангажимента да инициира преговори с представители на всички сектори на хранителния бранш, синдикатите и коалиционните партньори с цел постигането на консенсус.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега