Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълков: Понижаването на пристанищните такси ще повлияе положително на сектора

Вълков: Понижаването на пристанищните такси ще повлияе положително на сектора

„Решението за намаляване на пристанищните такси за пътнически кораби, което бе взето от Министерски съвет, е стъпка напред в развитието на круизния туризъм у нас. То ще повлияе положително и ще повиши броя на заявките за посещение в България на големи пътнически кораби. Моментът за подобно понижаване на таксите е особено подходящ и важен, тъй като няма как да не отчетем негативното влияние на кризата в Украйна”. Това заяви народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.

„Решението за намаляване на пристанищнитетакси за пътнически кораби, което бе взето от Министерски съвет, е стъпканапред в развитието на круизния туризъм у нас. То ще повлияе положително и щеповиши броя на заявките за посещение в България на големи пътнически кораби.Моментът за подобно понижаване на таксите е особено подходящ и важен, тъй катоняма как да не отчетем негативното влияние на кризата в Украйна”. Това заявинародният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков.

На свое редовно заседание МСвзе решение с промяна в тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавнопредприятие „Пристанищна инфраструктура”, да понижи коефициента на редукция натонажната такса за пътническите кораби от 0,5 на 0,4. С тази промяна се целиподобряване на условията за превоз на пътници и извършване на круизнитуристически пътувания в българските пристанища. Новата стойност ще доведе доредуциране на дължимите такси от пътническите кораби средно с 14 на сто.

ТакаБългария се изравнява с повечето конкурентни портове като Одеса, Констанца, Сочи.„Това директно ще повлияе на решенията на корабните круизни оператори заизбора при последващи посещения. Вложените средства за изграждане на Морскагара и продължаващата инвестиционна програма за благоустрояване на района околонея следва задължително да се съчетава и с приемливи съпоставими ценови нива надържавните такси”, категоричен е бургаският депутат.Зам.-председателят натранспортната комисия коментира, че това ще се отрази положително и заразвитието на Бургас и региона.

 „Има сериозен интерес към Бургас като желанадестинация за посещение от големи круизни компании, чийто лайнери акостират наМорска гара. С редуциране на дължимите такси ще привлечем нови кораби спасажери, ще успеем не само да запазим стабилните си позиции, но и да сенасочим към нови инвестиции. Конкуренцията в този сегмент от останалите страние сериозна, но Бургас успя да се наложи за кратко време на световната карта.Очакваме и до два месеца да заработи трафик кулата до Морска гара. Информационнатасистема за управление трафика на плавателни съдове е изградена и сградата еготова. С нея отново показваме, че се движим в синхрон с новите директиви за внедряванена ново оборудване и софтуерни приложения. Създаването на национален морскицентър за електронна информация, състоящ се от две звена (Варна и Бургас) ечаст от дългосрочната ни стратегия по отношение развитието на морския сектор”,заяви Иван Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега