Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с имотни измами

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с имотни измами

Задържани са общо четирима души, сред които и ръководителя на групата - 37-годишен мъж.

ГДБОП неутрализира престъпна група, занимавала се с имотни измами. Специализираната операция е реализирана на територията на област Стара Загора, информират от пресцентъра на МВР. Задържани са общо четирима души, сред които и ръководителя на групата - 37-годишен мъж.

В хода на операцията е установено, че престъпната група е извършила пет фиктивни сделки с недвижими имоти и е направила опит за продажба на недвижим имот. От осъществените сделки, чрез използване на неистински нотариални актове е усвоила сумата от около 300 000 лева.

В жилище в Казанлък, ползвано от 48-годишен участник в групата, е установено помещение, оборудвано като печатница за изготвяне на неистински документи. Иззети са три компютърни конфигурации, лаптоп, три принтера, скенери и други устройства за печатане. Четири неистински нотариални акта, фалшиви квитанции за платени данъци на имоти, пълномощни и други документи са открити в офиса, ползван от ръководителя на схемата.

В лек автомобил BMW X6 са намерени: неистински нотариален акт; платежно нареждане между лица; пълномощни и други нотариални актове. При претърсванията са иззети и неистинска диплома за средно образование; 50 боеприпаса – 22 калибър; газов пистолет без документи за произход. 

Според първоначалните данни, двама от участниците в групата издирвали малоимотни или наркозависими от региона, които срещу 500 - 1000 лева им предоставяли личните си данни. С тях „печатарят“ изготвял неистински нотариални актове за собственост. В последствие въпросните имоти били прехвърляни пред нотариус на реални купувачи. Те от своя страна превеждали сумите по договорите за покупка по банков път. Незабавно след преводите, парите бивали изтегляни и взимани от ръководителя на групата.

Ръководителят на схемата и други двама от участниците в нея имат криминално минало. Срещу 37-годишният водач на групата има и висящо дело за измама. Срещу четиримата са повдигнати обвинения, като Специализираният наказателен съд е уважил искането на прокуратурата е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима от тях. На четвъртия Специализираната поркуратура е наложила мярка за неотклонение „подписка“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега