Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Греков: Тази година очакваме около 5 млн. тона пшеница

Греков: Тази година очакваме около 5 млн. тона пшеница

Прогнозните данни показват, че количеството пшеница, което ще се ожъне в цялата страна тази година е около 5 млн. тона, както и 700-800 хил. тона ечемик. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, които откри жътвата в Долна Оряховица.

Прогнозните данни показват, че количеството пшеница, което  ще се ожъне в цялата страна тази година е около 5 млн. тона, както и 700-800 хил. тона ечемик. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, които откри жътвата в Долна Оряховица.

„Въпреки неблагоприятните климатични условия през последните седмици посевите се намират в добро състояние и това дава надежда за стабилни добиви,” заяви министърът. Той допълни, че в тазгодишната кампания по жътвата ще участват 8518 зърнокомбайна, което е с 3% повече от 2013 г. Количеството и качеството на техниката би трябвало да е напълно достатъчно, за да могат стопаните в страната да извършват спокойно и сигурно работата си.

Греков коментира и темата с ваучерите за гориво за земеделски стопани. ”Всички големи бензиностанции приемат ваучерите за гориво, но има проблем с по-малките. Искам да ги уверя, че ваучерите са добре защитени и са сигурни, така че няма основание за притеснение," заяви той.

В края на официалната церемония министърът  подчерта, че през тази година субсидиите за сектора са изплатени в началото на годината, което създава по-сигурна среда за тях. Той допълни, че през последната година ръководството на МЗХ е уверило всички стопани, че е отворено за диалог с тях.

„Положихме основите за една успешна стопанска година, като предприетите от нас мерки трябва да продължат да се развиват, защото бъдещето на България е в земеделието”, завърши министър Греков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега