Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шефът на Държавния резерв: Имаме горива за 90 дни и пшеница за месеци напред

Шефът на Държавния резерв: Имаме горива за 90 дни и пшеница за месеци напред

"За гладни години не мога да говоря за България, нямаме затруднения в доставките на горива или на пшеница, а имаме и достатъчно количества", допълви още председателят на Държавната агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”.

"Държавният резерв е пълен с количества горива за 90 дни, но има и допълнително търговски запаси", съобщи Николай Василев, председател на Държавна агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”, цитиран от БНР. Той увери, че в България има достатъчно запаси.

"Това, което правим в момента, е да набавим още пшеница за резерва - това е хлебна пшеница и фуражно зърно.Имаме достатъчно за месеци напред като количества засега. Колко - е въпрос на класифицирана информация. Мисли се като възможност да имаме достатъчно хлебно зърно за населението за месеци напред", уточни още Василев.

"За 30 пълни дни от запасите отговаря държавата, а за останалите 60 дни отговорят компаниите производители и вносители на горива. С търговските запаси ще надхвърлим тези 90 дни", поясни още Василев.

По повод кражбата от Държавния резерв от базата от село Поликраище Василев посочи, че изтеглят количествата от резерва в складовете в Сливен и Поликраище, защото там е установена ниската правна култура на охранителите."Няма нанесени щети на базата и на Агенцията, защото горивото, което крадците са източили, това реално е мътилката - остатък от гориво на дъното на самата цистерна - затова няма поражения", съобщи Василев.

Тойн допълни, че за страната е важно в резерва да има достатъчно количества горива, хлебна пщеница, консервирани храни, питейна бутилирана вода, растиелно масло, лекарства и медицински изделия. "За гладни години не мога да говоря за България, нямаме затруднения в доставките на горива или на пшеница, а имаме и достатъчно количества", допълви още председателят на Държавната агенция “Държавен резерв и военновременни запаси”. По думите на Василев от държавния резерв може да се помогне на Украйна с това, което те поискат.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега