Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Губернаторът на Ню Йорк планира да легализира марихуаната от догодина

Губернаторът на Ню Йорк планира да легализира марихуаната от догодина

Според него, законната търговия с лекия наркотик ще генерира оборот от 1,7 млрд. долара годишно, което значително ще подобри състоянието на регионалната хазна.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че ще направи всичко възможно за легализацията на употребата на марихуана с “развлекателна цел” в щата през следващата 2019-а година, предава "New York Times". Според него, законната търговия с лекия наркотик ще генерира оборот от 1,7 млрд. долара годишно, което значително ще подобри състоянието на регионалната хазна.

Сред другите точки от неговата 100-дневна програма са и адресирането на проблемите на африканско-американското малцинство, както и въвеждането на забрана частни корпорации да спонсорират предизборните кампании. Куомо иска изборният ден да бъде официален неработен ден в САЩ, както и да се въведе автоматизирано гласуване и гласуване по електронна поща.

Андрю Куомо е сред имената, спрягани за кандидат-президент на САЩ. Към момента няма официално потвърждение от него, че постът държавен глава е негова цел и амбиция, но експертите смятат, че влизането му в предизборната надпревара е не само възможно, но и вероятно, още повече предвид предложените от него днес реформи по отношение на щата Ню Йорк.

Припомняме Ви, че по-рано тази година марихуаната стана легална в Канада. Целите бяха няколко. На първо място, властите смятат, че регулираната търговия ще ограничи достъпа на младежите до дрогата, а именно тийнейджърите се смятат за най-големите потребители на наркотика.

От друга страна, законотворците са убедени, че така ще облекчат правосъдната система от стотиците хиляди дела, свързани с наркотици, които отнемат време и ресурси на правораздаването. На трето, но не на последно място, премиерът Жюстин Трюдо и екипът му са убедени, че по този начин парите от наркотиците няма да попадат в ръцете на престъпността, а налозите ще допринесат за държавния бюджет. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега