Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Диян Димов ще участва в конференция за морския круизен туризъм

Диян Димов ще участва в конференция за морския круизен туризъм

Представители на Пристанище Бургас ще участват в международна конференция с насоченост морски туризъм. Конференцията е организирана от Европейската комисия и ще се проведе в Брюксел, Белгия. Тя е под надслов ”Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни” и ще се проведе в периода 5-6 март.

Представители на Пристанище Бургас щеучастват в международна конференция с насоченост морски туризъм. Конференциятае организирана от Европейската комисия и ще се проведе в Брюксел, Белгия. Тя епод надслов  ”Паневропейски диалог между круизни оператори, представители отпристанища и заинтересовани страни” и ще се проведе в периода 5-6 март.

В престижния международен форум ще участват изпълнителният директор напристанището Диян Димов и ръководителят на звено „Маркетинг, СУК иевроинтеграция” Стойчо Димов.Конференциятаще бъде открита от Кармену Вела, еврокомисар по „Околна среда, морско дело ирибарство", Елжбета Биенковска, еврокомисар по "Вътрешен пазар,индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия" и ГезинеМайснер, член на Европейския парламент.

Повреме на международния форум представителите на бургаското пристанище ще сесрещнат сПиерфранческо Ваго, изпълнителен директор на MSC Cruises, президент насветовната организация на круизните оператори, Сантяго Грасия Мила, председателна Европейската организация на морските пристанища (ESPO)  и Талеб Рифай, генерален секретар наСветовната организация по туризъмВконференцията са предвидени четири сесии за дискусии. Сред обсъжданите теми сабъдещето на пристанищата - процеси, предизвикателства, управление напристанищните дейности, планиране на кейовата дейност и на атрактивниинвестиции, пасажерските терминали и безопасността на морските операции.

Круизният туризъм и предизвикателствата, които поставя пред крайбрежните икономики,е друга тема за дискусии. Ще се коментират начините за създаването надопълнителен приход чрез ангажирането на туристически вериги и въображението на местното население, впромотирането на този вид туризъм за привличането на туристи, социалното въздействиевърху местните икономики. Ще се обсъждат иновативните начини за свързване напристанищата към вътрешните атракции, устойчиво развитие на оклоната среда чреззелени решения. Една от важните дискусии е посветена на развитието ипредизвикателствата пред круизния туризъм в Средиземно и Черно Море.

”Предвидсложната ситуация в Украйна и Русия част от круизните оператори не се чувстватв безопасност да изпълняват пътувания в Черно море, което ще доведе до спад втози вид круизи, прогнозират специалисти. Целта на всяко морско пътуване е дасе посетят повече пристанища на близко разстояние, а заради конфликта това еневъзможно. За това за Бургас и в частност за пристанището е от изключителнаважност да привлечем оператори, които извършват туристически пътувания вСредиземно море. Повечето от тях имат посещения на пристанището в Истанбул, ание сме много близо до него. Надявам се да убедим круизните оператори, чеБургас и региона са атрактивни за техните туристи”, каза изпълнителниятдиректор на пристанището Диян Димов.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега