Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Догодина финализират мащабния проект за канализация в село Маринка

Догодина финализират мащабния проект за канализация в село Маринка

След Нова година стартира вторият етап на мащабния проект за канализация в село Маринка. Има избрана фирма изпълнител, която е в готовност да започне работа веднага. Успоредно с това се финализира проектът за пречиствателната станция. Тук ще има чисто нова детска градина, която ще улесни младите семейства.

"След Нова година стартира вторият етап на мащабния проект за канализация в село Маринка. Има избрана фирма изпълнител, която е в готовност да започне работа веднага. Успоредно с това се финализира проектът за пречиствателната станция. Тук ще има чисто нова детска градина, която ще улесни младите семейства. Вече няма да се налага те да пътуват до Бургас и кв. "Крайморие". Това каза кметът Димитър Николов на първото обществено обсъждане на бюджет 2015 година в село Маринка.

Той припомни за тежките поражения, причинени от бедствените наводнения през годината и уточни, че  в момента тече ремонт на преливника на язовира край с. Маринка. Впоследствие ще бъде укрепена и язовирната стена.

Преди броени дни е подписан договор за отдаване под наем на язовира. Всички дерета и реката са почистени. Направена е организация дървесината да се раздава за отопление на хора с увреждания и възрастни хора.

След приключване на проекта за канализация, в селото поетапно ще започне полагане на нов асфалт, изграждане на тротоари и бордюри.

"Детската градина е сбъдната мечта. Тръжната процедура е готова. До края на годината ще бъде избрана фирма изпълнител, а от септември 2015-та градината ще отвори врати за 60 възпитаници. Тя ще бъде филиал на ЦДГ "Ракета" в с. Твърдица, но идеята ни е да се обособи като самостоятелно детско заведение", каза зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Тя допълни, че е осигурен допълнителен училищен автобус, което ще даде възможност на децата до участват и да се изявяват в различни културни прояви. Детската градина ще бъде разположена на терен от 3 дка и половина в местността Шопова поляна. 

На срещата присъстваха още г-жа Чанка Коралска, директор на дирекция "Строителство" към Община Бургас, г-н Веселин Василев, директор на дирекция "УКОРС", г-н Лъчезар Колев, кмет на село Маринка и общински съветници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега