Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерти на РИОСВ - Бургас провериха чистотата на реките в региона

Експерти на РИОСВ - Бургас провериха чистотата на реките в региона

За установени замърсявания са съставени актове на кметовете на общини Несебър, Бяла и Котел.

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас извършиха проверки относно чистотата на реките в региона и прилежащите към тях територии. Проблемни участъци са регистрирани в четири общини, посочват от РИОСВ.

Инспекциите са извършени през месец април, по заповед на министъра на околната среда и водите. Проверени са достъпните места на реки и дерета в 178 бр. точки на следните общини: Средец, Айтос, Царево, Приморско, Малко Търново, Поморие, Сунгурларе, Карнобат, Созопол, Котел, Несебър, Бяла, Руен.

Констатациите от проверките са, че реките и прилежащите им територии в по-голямата си част са чисти. Изпълнени са предписанията дадени от РИОСВ-Бургас за почистване на реките и прилежащите им териториии при наличие на замърсяване с отпадъци от общинските администрации.

За установени замърсявания са съставени актове на кметовете на общини Несебър, Бяла и Котел. Предстои съставянето на АУАН на кмета на община Сунгурларе.

Установените замърсявания са следните:

- Община Несебър – р. Бяла река и р. Казанлъшка при с. Оризаре, р. Корудере преди с. Кошарица и реката преминаваща през с. Кошарица;

- Община Бяла – безименно дере с течаща вода при с. Попович, оттичащо се в р. Двойница и безименно дере с течаща вода при с. Дюлино, оттичащо се в р. Двойница;

- Община Котел – р. Котленска преди с. Жеравна, р. Котленска в гр. Котел, р. Глогова в гр. Котел и р. Черна в с. Тича;

- Община Сунгурларе –Мандра дере в регулацията на с. Славянци, дерета в регулацията на с. Манолич и в дере в района на ПСОВ, прилежащата територия на реката в с. Садово, бряг до моста преди с. Дъбовица и извън заливната тераса на реката.

За констатирана намалена проводимост на реките вследствие на значително обрастване с растителност и паднали дървета и клони с писмо е уведомена БДЧР-Варна за предприемане на мерки по компетентност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега