Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Етикет "Вредно за вашето здраве" върху газираните напитки?

Етикет "Вредно за вашето здраве" върху газираните напитки?

Британски лекари искат предупредителен етикет за вредните ефекти върху здравето да „украси“ и опаковките на газираните напитки, подобно на надписите върху тютюневите изделия, предава „Daily mail“. Според изявление на проф. Сайън Кейпуел от университета в Ливърпул, „Захарта е новият тютюн“.

Британски лекари искатпредупредителен етикет за вредните ефекти върху здравето да „украси“ и опаковкитена газираните напитки, подобно на надписите върху тютюневите изделия, предава „Daily mail“. Споредизявление на проф. Сайън Кейпуел от университета в Ливърпул, „Захарта е новияттютюн“.

Европейско изследване отпоследната година, сочи че едно единствено кенче газирана напитка на денповишава риска от развитие на диабет с 22%, в сравнение с хората, коитоконсумират подсладени соди по-рядко от веднъж месечно. Това е и основният мотивд-р Кейпуел да апелира за приемането на закон, задължаващ производителите да поставят предупредителни надписи върху етикетите на опаснитенапитки. Другата причина е епидемиологичното затлъстяване, което е проблем отсветовен мащаб.

„Много други потенциално опаснипродукти вече са с обозначения за опасност върху опаковките. Цигарите напримернамалиха степента на популярност в обществото, след като бяха въведенинадписите“, обяснява проф. Кейпуел. Той описва предупредителнитеетикети върху подсладените напитки като „интересен социален експеримент“, койтоможе да доведе до развитието на действаща стратегия за ограничаване консумациятана захар от хората.

Към момента процедура завъвеждането им е стартирана в Калифорния. Ако проектозаконът бъде приет, щесъздаде прецедент в хранително-вкусовата индустрия. Все пак, вредите отконсумацията на подсладени газирани напитки са известни на всеки, също кактотези от тютюнопушенето. Дали обаче ще има ефект, предстои да разберем.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега