Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха ало-измамник, връщат крупни суми на две пенсионерки

Заловиха ало-измамник, връщат крупни суми на две пенсионерки

За него се смята, че е участвал в извършването на две от най-крупните телефонни измами, регистрирани през месец ноември.

Полицията задържа 67-годишен мъж от село Звездец (общ. Малко Търново). За него се смята, че е участвал в извършването на две от най-крупните телефонни измами, регистрирани през месец ноември. 31 600 лева, 2 000долара, 35 евро, златни накити с тегло около 20 гр. и сребърни накити снеустановен грамаж, са реално възстановените пари на две потърпевши оттелефонни измами пенсионерки. Двете са станали жертва на класическата напоследък схема "оказване на съдействие на полицейски служителипри задържането на телефонни измамници".

Задържаният мъж е действал като "муле" - приносител на оставените парични суми и ценни вещи в множество телефонни измами на територията на Бургас. Предстои документиране на цялата му престъпна дейност. От ОДМВР все още не посочват дали има установени съучастници.

И двата случая, за които е констатирано участието на арестувания, са доста сериозни. В единия случая пенсионерка от Каблешково даде 11 540 лева. 76-годишната потърпевша оставила парите до дърво в района на бургаската транспортна болница, вярвайки че така ще помогне на полицията в борбата с телефонните схеми.

Следвайки заръката на мнимия служител на реда, си тръгнала за Каблешково, за да “не пречи на разследването”. Там трябвало да събере всички налични в къщата пари. Когато се прибрала обаче пенсионерката се усъмнила в инструкциите на непознатия. Решила все пак да позвъни в полицията и открила, че е измамена.

При втория случай 75-годишна айтозлийка даде рекордните 20 000 лева, към които добавила 2 000 долара, 35 евро, 60 лева, златни накити с тегло около 20 гр. и сребърни накити с неустановен грамаж. Събрала всичко в торбичка, която оставила до детска пързалка срещу гарата в Айтос. Усъмнила се в историята на тариката едва, когато той поискал още 10 000 лева.

От ОДМВР– Бургас съобщават, че при задържането на 67-годишния мъж от Звездец и извършеното претърсване наползвания от него лек автомобил, двете крупни парични суми, както и златните и сребърни накити, са намерени и иззети, катопредстои да бъдат върнати на двете потърпевши от телефонните измами. 

Презвчерашния ден са направени нова серия от опити да бъдат измамени възрастнибургазлии по описаната схема "оказване на съдействие на полицейски служители призадържането на телефонни измамници". Опитите са останали недовършениблагодарение на съобразителни банкови служители от клон на ДСК и бързитедействия на полицейските служители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега