Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ в цялата страна

Засилено полицейско присъствие в новогодишната нощ в цялата страна

В Бургас също се очаква засилено полицейско присъствие. Цивилни служители на реда ще бдят за безопасността на бургазлии, най-вече в района на ЦГЧ и пл. "Тройката".

Засилено полицейско присъствие и допълнителни мерки за сигурност се вземат от служителите на Министерството на вътрешните работи във връзка с предстоящото посрещане на Нова година. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР на брифинг във вътрешното министерство.

Допълнителни служители на реда ще бъдат позиционирани в района на обектите от националната критична инфраструктура, както и по площадите и местата, където се очаква голямо струпване на хора. Причината е повишения терористичен риск в Европейския съюз, макар че конкретно за страната ни няма заплаха за момента, подчерта гл. секретар.

"Но в контекста на глобалния терористичен риск е нужно да бъдат взети и тези действия, които са подчертано превантивни. Такива действия има във всички градове в страната, особено силно са изразени в курортните ни центрове", допълни още Костов.

В Бургас също се очаква засилено полицейско присъствие. Цивилни служители на реда ще бдят за безопасността на бургазлии, най-вече в района на ЦГЧ и пл. "Тройката", където ще се състои традиционният новогодишен концерт. Това уточни директорът на ОДМВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов в ефира на "Фокус".

Имайки предвид усложнената пътна обстановка и засиления трафик, в навечерието на Нова година и в деня на "голямото прибиране" отново ще бъдат въведени извънредни мерки и контрол на движението. На 30-и следобяд ще бъде ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона по най-чувствителните артерии.

Ще има също максимален брой екипи на изходите на столицата и големите градове, за да може да се подпомага трафикът и гражданите безпрепятствено да напуснат големите градове. На  2 януари също се ограничава движението на тежкотоварни автомобили от 14.00 до 20.00 часа. През останалите дни ще има засилено полицейски проверки основно за употреба на алкохол и наркотични вещества и превишена скорост.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега