Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Земеделци се притесняват за реколтата от пшеница и рапица заради февруарската пролет

Земеделци се притесняват за реколтата от пшеница и рапица заради февруарската пролет

Недостиг на зърно не се очаквал.

Земеделци се притесняват за реколтата от пшеница и рапица заради високите температури. Изненадващо пролетните температури през февруари, в съчетание със сухата есен и липсата на сняг, може да доведат до унищожаване на част от посевите, твърдят стопани от Добруджа, цитирани от bTV.

Заради сушата през есента, пшеницата не успяла да поникне навсякъде. След затоплянето в края на януари обаче растенията се показали. Евентуално рязко застудяване би довело до унищожаване на тия пшеници, които не са готови да презимуват, твърдят земеделци.

Шанс за реколтата има. Растенията можело да наваксат в развитието си, предвид краткосрочните метеорологични прогнози. При евентуално застудяване, стопаните се надяват те да бъдат придружени от сняг, който да предпази растенията.

Въпреки всичко, земеделците се подготвят за по-оскъдна реколта. Твърдят, обаче, че за недостиг нямало как да се говори, тъй като страната ни произвеждала достатъчно зърно.  

Колкото до рапицата, от която пък се произвежда добавката към дизеловото гориво, също не е поникнала. Стопаните посочват, че голяма част от масивите щели да бъдат унищожени.

Конкретни данни за посевите се очаква да имаме през март, когато от Областната земеделска служба в Добруджа ще извършат обход на полетата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега