Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златко Димитров: Ще съдействаме за премахване на незаконните сергии

Златко Димитров: Ще съдействаме за премахване на незаконните сергии

„Ние също искаме тези постройки да се махнат. Но трябва да стане ясно в приоритетите на кого влиза това – Община Несебър, ДНСК? Ние сме готови да съдействаме, включително да финансираме премахването им, ако няма кой друг!“, допълни Димитров.

„Изпратили смеофициално писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройствотои Дирекцията за национален строителен контрол, в което искаме съставянето на комисия, в коятоСлънчев бряг да бъде домакин. Тя ще направи проверка, която да установи всичкинезаконни обекти в курорта. След това трябва да се реши кой ще поемеотговорността за премахването им.“  Товазаяви пред PoligrafF.net изпълнителниятдиректор на „Слънчев бряг“ АД – Златко Димитров.

По думите му,това трябва да се случи преди началото на летния сезон, така че комплекса дапосрещне туристите с нов, по-изчистен и красив облик. Димитров заяви още, чедружеството е готово да съдейства по всякакъв начин, за да се случи това.

„Ние също искаметези постройки да се махнат. Но трябва да стане ясно в приоритетите на коговлиза това – Община Несебър, ДНСК? Ние сме готови да съдействаме, включителнода финансираме премахването им, ако няма кой друг!“, допълни Димитров.

Директорът надружеството подчерта, че като жест на добра воля, „Слънчев бряг“ АД ще премахнеи своите обекти от главната алея, макар те да са напълно законни и да иматвсички необходими разрешения и документи.

„От 2010 годинанасам „Слънчев бряг“ има действаща схема със съответните разрешения от регионалнотоминистерство и Община Несебър за преместваеми обекти. Важно е да се знае, че теса законни, и не трябва да бъдат бъркани с незаконните постройки в комплекса.Ние обаче сме поели ангажимента и ще си ги премахнем“, твърдо заяви шефът накурорта.

Припомняме Ви, чев средата на месец януари министърът на туризма – Николина Ангелкова посетикурортния комплекс и се зарече, че незаконните обекти ще изчезнат. По данни на регионалното министерство, незаконните обектив курорта са 560.

По неофициални данни, обаче, те са много повече. В тях сепродават закуски, скара, дюнери, фалшиви маркови дрехи и т.н. Те са разположенипо тротоарите, градинките и загрозяват облика на курорта. И този проблемсъществува от години, оставайки без решение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега