Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ИПИ: Минимум 175 часа годишно отнема бюрокрацията на местния предприемач

ИПИ: Минимум 175 часа годишно отнема бюрокрацията на местния предприемач

За стартиране на нов бизнес пък са необходими допълнителни 27,5 часа или 3,5 работни дни, посветени на административни изисквания.

Минимум 175 часа, или близо 22 работни дни, годишно отнема на местните предприемачи да се справят с бюрократичната тежест, показва статистиката на Института за пазарна икономика. За стартиране на нов бизнес пък са необходими допълнителни 27,5 часа или 3,5 работни дни, посветени на административни изисквания.

Въпросните 175 часа, които отнемат различните бюрократични стъпки, са равносилни на около 960 лева разходи за заплати на хората, които ще отделят от своето време, за да покрият бюрократичните изисквания, изчисляват още от ИПИ. Допълнително бизнесът се натоварва и от разходи за такси, плащания по договори и други суми, които не влизат в този разход, но са резултат от един или друг регламент.

Авторите на изследването подчертават, че това е "оптимистичния поглед" към бюрокрацията у нас. На практика в тези сметки влизат само базовите административни изисквания, без проверките от страна на компетентните органи и извънредните събития като отпуските по болест или майчинство.


Публикуваният от ИПИ Индекс на бюрокрацията на България е свързан с Международния ден на бюрокрацията. Той се отбелязва ежегодно на днежния 29-и септември. Датата е специално избрана така, че да съвпада с рождената дата на Лудвиг фон Мизес (роден на 29 септември 1981) - автор на книгата "Бюрокрацията".

В нея той прави брилянтно описание на негативните последици от бюрократичното мислене и държавната намеса, които водят до "неефективно производство и корупция". Неговите думи за "бюрократичната тирания" остават в сила и днес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега